hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin ilk deniz füzesi Atmaca'nın seri üretimi başlıyor

    Türkiyenin ilk deniz füzesi Atmacanın seri üretimi başlıyor
    expand
    KAYNAKDHA - AA

    Denizlerdeki caydırıcılığı artırmak için yerli imkanlarla geliştirilen Atmaca füzesi seri üretime geçiyor. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Yıllardır yurt dışından temin ettiğimiz gemi savar füze sistemini artık kendimiz üretiyoruz. Yerli ATMACA füzemizin seri üretim sözleşmesini imzaladık. Milli gemilerimiz, milli gemi savar füzemiz ile vuracak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan (SSB) yapılan açıklamaya göre, Satıhtan Satha Güdümlü Mermi Tedariki (Atmaca) Projesi Seri Üretim Sözleşmesi, SSB ile ROKETSAN arasında imzalandı.

    SSB'de gerçekleştirilen imza törenine, SSB Başkanı İsmail Demir, Türk Silahlı Kuvvetleri, ROKETSAN ve ASELSAN yetkilileri katıldı.

    Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, gemi savar füze sistemi Atmaca'da seri üretime geçilecek olmasına ilişkin, "Yıllardır yurtdışından temin ettiğimiz gemi savar füze sistemini artık kendimiz üretiyoruz. Yerli ATMACA füzemizin seri üretim sözleşmesini imzaladık. Milli gemilerimiz, milli gemi savar füzemiz ile vuracak" dedi.

    Atmaca Projesi, Deniz Kuvvetleri'nin MİLGEM platformlarında konuşlandırılacak gemiden gemiye seyir füzesi ihtiyacına yönelik başlatıldı. Türkiye'nin ilk deniz füzesi olma özelliği taşıyan Atmaca'yı ROKETSAN, füzenin atış kontrol sistemleri ve diğer ekipmanlarını ise ASELSAN yerli imkanlarla geliştirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmzalanan sözleşme kapsamında füzelerin seri üretimleri ROKETSAN, atış kontrol sistemi ile gerekli donanım ve yedek malzemelerin üretimleri ASELSAN tarafından gerçekleştirilecek.

    Üretilen sistemler İ Sınıfı MİLGEM Platformuna entegre edilecek.

    Türkiyenin ilk deniz füzesi Atmacanın seri üretimi başlıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow