hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ücretsiz izin desteği ödemeleri bugün başlıyor

    Ücretsiz izin desteği ödemeleri bugün başlıyor
    expand

    Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ücretsiz izin desteği kapsamında 700 binden fazla başvuru aldıklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN Türk yayınına konuk olan Bakan Selçuk, aylık bin 170 liralık ücretsiz izin desteği ödemelerinin bugün başlayacağını da söyledi, kısa çalışma ödeneği kapsamında ise, 3 milyon kişinin başvurusunun değerlendirildiğini kaydetti. Selçuk, 3. faz sosyal yardım programı kapsamında ise, şu ana kadar 620 bin aileye ödeme yapıldığını açıkladı.

    İŞÇİYE GÜNLÜK 39 LİRA

    Ücretsiz izin maaş desteği 1170 TL. İşveren isterse işçiyi ücretsiz izne çıkartabilecek bu durumda işçiye günlük 39 lira 24 kuruş ödenecek.

    İŞSİZLİK SİGORTASI ALAMAYANLARA YARDIM

    Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ya da ücretsiz izne çıkan vatandaşlar, ücretsiz izin maaş desteğinden yararlanacak.

    Ekonomi paketi kapsamında yapılan düzenlemeyle ücretsiz izin verilenler ile 15 Mart sonrası işten çıkarılanlardan işsizlik sigortası alamayanlara günlük 39.24 lira yardım yapılacak.

    BAŞVURU NASIL OLACAK?

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “İşverenlerimiz, ücretsiz izne ayrılan işçilerimize ilişkin bildirimlerini, SGK’nın https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresi üzerinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı’nı seçerek yapabilirler” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ücretsiz izin maaş desteği başvurusunu çalışanlar değil, işverenler yapacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow