hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü oteller artık Varlık Fonu'na kira ödeyecek

    Ünlü oteller artık Varlık Fonuna kira ödeyecek
    expand

    Hilton, Rixos, Limak, Fame gibi Türkiye’nin en değerli otel ve tatil köylerinin yer aldığı bir çok arsa da Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümetin, Türkiye Varlık Fonu’na (TVK) devrettiği yaklaşık 2 milyon metrekare büyüklüğündeki 46 Hazine taşınmazının çoğu 49 yıllığına turizm tesisiVarlık Fonu’na devredilen arazilerin üstünde ünlü oteller ile Kaşıbeyaz restoranı var
    Hürriyet gazetesinden Aysel Alp'in haberine göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre söz konusu araziler tapuda arsa, tarla, tabakhane, zeytin ağaçları olan tarla, fundalık olarak görülüyor. İşte o arazilerde yer alan Türkiye’nin ünlü dört ve beş yıldızlı otelleri ve tatil köyleri şöyle;

    İşte o oteller

    * ANTALYA: Konyaaltı’nda Rixos, Özkaymak Falez; Lara-Kundu bölgesinde Limak Lara, Fame, Royal, Concorde Delphin, Liberty, Royal Wings; Kemer’de Simena-Sun, Queen Park, Labada, Fantasia, Grand Miramor, Limak Limra, Arma Leo; Manavgat’ta Alba Royal, Miramare Beach, Sunwing Resort, Defne Garden, Cesars Resort.

    * AYDIN: Kuşadası Double Tree By Hilton, The Grand Blue, Aquasis DeLuxe Resort, Pine Bay, Aqua Adaland Park.

    * İZMİR: Selçuk’ta kamp alanı, Richmond Otel, Aquapark, Efes Sürmeli Otel.

    * ISPARTA: Büyükhacılar’da Davraz Kayak Merkezinde yer alan otel kompleksi

    * KAYSERİ: Melikgazi’de Ace Otel

    * MUĞLA: Muğla Bodrum Gündoğan’da bulunan ve yine turizm tesisi amaçlı, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Yunanlı ortağı Georgios Gyparak’ın şirketine kiralanan arsa da fona devredildi. Sözkonusu arsa üzerinde Fokus Turizme ait The Blue Bosphorus Oteli bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow