hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Venezuela'dan Türkiye mesajı: Ambargo sürerse Türkiye, Rusya ve Çin ile çalışacağız

    Venezueladan Türkiye mesajı: Ambargo sürerse Türkiye, Rusya ve Çin ile çalışacağız
    expand
    KAYNAKAA

    Venezuela Dışişleri Bakanı Montserrat, ülkesine uluslararası finans sisteminin engeller çıkarmaya devam ederse Türkiye, Rusya ve Çin ile çalışacaklarını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza Montserrat, uluslararası finans sisteminin ülkesine engeller çıkarması durumunda yeni mekanizmalar bulmak için Türkiye, Rusya ve Çin ile çalışacaklarını söyledi.

    Bakan Montserrat, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, ülkesinde nisan ayında yapılacağı açıklanan devlet başkanı seçimine ilişkin dün Cenevre'yi ziyaret eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldiğini söyledi.

    Venezuela dijital para birimi üretti

    Seçimler adil ve şeffaf olacak

    Görüşmede, seçimler esnasında uluslararası gözlemcilerin görevleriyle ilgili üst düzey komisyon kurulmasını ele aldıklarını aktaran Montserrat, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yeniden seçileceğine olan güveninin tam olduğunu ifade etti. Montserrat, seçimlerin adil ve şeffaf olacağını vurgulayarak, ülkedeki muhalefet bloğu Demokratik Birlik'in 22 Nisan'da yapılacak seçimleri boykot etmesi durumunda bunun muhalefet tabanına sorumsuzluk anlamı taşıyacağını savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin ülkesine yönelik uyguladığı ambargonun zararlarını anlatan Montserrat, küresel bankaların, yaptırım korkusuyla Venezuela ile çalışmaktan çekindiğini savundu.

    'Amerika bize ambargo uyguluyor'

    Maduro 6 yıl ekonomi için çalışacak

    Montserrat, Devlet Başkanı Maduro'nun yeniden seçilmesi durumunda gelecek 6 yılı ülke ekonomisinin iyileştirilmesi ve çeşitlendirilmesine adayacağının altını çizdi. Bakan Montserrat, uluslararası finans sisteminin bu dönemde Venezuela'ya engeller çıkarabileceğini belirterek, "Bu durumda yeni mekanizmalar bulmak için Türkiye, Rusya ve Çin ile çalışacağız." ifadesini kullandı.

    İspanya ile bozulan ilişkilere de değinen Montserrat, bu ülkeyle ilişkilerin yeniden normalleşmesinin Madrid hükümetine bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow