hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi borcu sorgulama e-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

    Vergi borcu sorgulama e-Devlet üzerinden nasıl yapılır
    expand

    Vergi borcu sorgulama işlemleri e-Devlet içerisine entegre edilen işlemler arasında yerini almıştı. Gelir İdaresi’ne ait bu hizmeti kullanmak isteyen kişilerin öncelikle kimlik doğrulama yapması gerekiyor. Peki, vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vergi borcu sorgulama işlemi yapmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken detaylar geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. İşte aşama aşama borç sorgulama işlemi yapacakların bilmesi gerekenler…

    VERGİ BORCU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

    İlk olarak e-Devlet’te kimlik doğrulama işleminin yapılması gerekiyor. Yani TC kimlik numarası ve belirlenen şifre ile sisteme giriş yapan kişiler ardından arama butonuna “Gelir İdaresi Başkanlığı” yazarak karşısına çıkan hizmetler içerisinden “Vergi Borcu Sorgulama” özelliğini seçebilir ya da direkt olarak arama butonuna “Vergi Borcu Sorgulama” yazarak işlemi kullanabilirler.

    Kişinin borcu olması halinde kendisine ait borç bilgileri sorgulamanın ardından karşısına sunulacak. Eğer borç bilgisi yok ise “Bu kişiye ait borç bilgisi bulunamamıştır” uyarısı verilecek.

    VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ…

    VERGİ BORCU NASIL ÖDENİR?

    İnteraktif vergi dairesi üzerinden ya da vergi dairelerine giderek varolan borç ödenebilir. Tutara itiraz varsa yine vergi daireleri üzerinden gerekli itiraz işlemleri gerçekleştirilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BORCU ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow