hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi mükellefleri dikkat: Emlak vergisi ve çevre temizlik (çöp) vergisi son gün!

    Vergi mükellefleri dikkat: Emlak vergisi ve çevre temizlik (çöp) vergisi son gün
    expand

    Vergi mükellefleri, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi son ödeme tarihini araştırıyor. Emlak sahipleri hem son ödeme tarihini hem de ödemelerin nereye yapılacağını araştırıyor. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereye ödenir? İşte merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emlak vergisi ve çevre temizlik yani çöp vergisinin son ödeme tarihi geldi. Mükellefler, emlak ve çevre temizlik vergisinin son ödeme tarihini araştırıyorlar. Peki, emlak vergisi ne zaman ve nereye ödenecek? Emlak vergisinden kimler muaf tutuluyor? İşte, emlak vergisiyle ilgili detaylar…

    EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ

    Emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs Cuma olarak belirlendi. Yani mükellefler bugün saat 17.00’ye kadar ödeme yapmak mecburiyetindeler. Ödemeler ise tahakkuk fişi alınarak belediye veznelerinden veya belediyelerin vergi tahsili için açtıkları hesaba para yatırılarak yapılabiliyor.

    EMLAK VERGİSİNDEN MUAFİYET

    Emekli maaşıyla geçinen ek geliri olmayan ve üzerine bulunan ev 200 metrekareden fazla olmayanlar emlak vergisinden muaf oluyorlar. Emlak vergisinden muaf olmak için şartları taşıyanların belediyelere gidip başvuru yapması gerekiyor.

    ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ NEREYE ÖDENİR

    Çevre Temizlik Vergisi tahsilatı taşınmazın iş yeri veya konut olma niteliğine göre değişir. Konut sahiplerinin çevre temizlik vergisi su faturasına yansıtılırken iş yerlerinin çöp vergileri ise tıpkı emlak vergisi gibi belediye veznelerine yatırılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan çevre temizlik vergisi için de bugün son ödeme günü. Vergisini geciktirenler vergi borçlarını faizli olarak ödeyecekler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow