hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021-2022 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanır? Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu ne kadar?

    2021-2022 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanır Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu ne kadar
    expand

    VGM burs sonuçları Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kısa süre içerisinde ilan edilecek. Kurum belirli kriterleri göz önüne alarak yaptığı sıralandırma sonrasında burs alacak öğrencileri duyuruyor. Peki, VGM bur sonuçları ne zaman açıklanacak, bu yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim desteği için KYK’nın yanı sıra VGM’ye de başvurularını gerçekleştiren öğrenciler gelecek resmi açıklamaları beklemeye başladılar. Peki, süreçte son durum ne Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu ne zaman öğrenilebilecek?

    VGM BURS SONUCU HANGİ TARİHTE, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    15 Kasım’da başvuruların sona ermesinin ardından değerlendirme işlemi başladı. Ancak KYK burs sonuçları açıklanmadan VGM’nin değerlendirme işlemlerinin tamamlanması beklenmiyor. Bu nedenle sonuçların KYK burs sonuçlarının aralık ayı içerisinde açıklanacağı göz önüne alınırsa VGM burslarının da Aralık ayının üçüncü ya da dördüncü haftasında açıklanabileceği söylenebilir.

    VGM BURSU NE KADAR?

    Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden bu yıl burs alacak öğrencilerin aylık ne kadar ücret alacağı bilgisi de paylaşıldı. 2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapan kurum ortaöğrenim eğitim yardımı olarak aylık 100,00 TL, yükseköğrenim burs yardımı olarak da aylık 400,00 TL ödeme yapacak. Bu ücret yabancı uyruklu öğrenciler için aylık 600,00 TL olarak belirlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow