hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VGM sonuçları ne zaman açıklanacak? (Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonucu)

    VGM sonuçları ne zaman açıklanacak (Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonucu)
    expand

    Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) sonuçları açıklandığında kurumdan burs alacak öğrenciler belli olacak. Geçtiğimiz günlerde ortaöğrenim öğrencilerinin sonuçları açıklanmış ve yükseköğrenim öğrencilerinin sonuçları için geri sayım başlamıştı. Peki, VGM sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VGM sonuçları ile ilgili binlerce öğrencinin bekleyişi sürüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusunda bulunan öğrencilere tarihle ilgili resmi bir açıklama gelmese de sonuçların 2020 Ocak ayının ilk iki haftasında duyurulması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında VGM’nin internet adresi üzerinden öğrenilebilecek ve yine kurumun ‘duyurular’ sayfası üzerinden yeni bir açıklama yapılacak.

    VGM'DEN GELEN SON AÇIKLAMA

    Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine devam edilmektedir. Yükseköğrenim burs başvuru sonuçları için duyurular internet sitemiz üzerinden yapılacaktır.

    Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan ya da bu eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin Genel Müdürlüğümüze yapmış olduğu burs başvurusu var ise iptal edilecektir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.

    Ortaöğrenim burs başvuruları, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim burs başvuruları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmekte ve açık kontenjanlarımız nispetinde burslandırmalar yapılmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak işlemler ile ilgili olarak Bölge Müdürlüklerimizce bilgilendirmeler yapılacaktır.

    Bölge Müdürlüklerimizce talep edilmesi halinde SOYBİS İzin Formları’nın öğrenciler (18 yaşından büyükler) ve öğrenciye bakmakla yükümlü kişiler tarafından doldurularak Bölge Müdürlüklerimizin bildirdiği süre içerisinde ilgili Bölge Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow