hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VGM sonuçları ne zaman açıklanacak? (Yükseköğrenim burs başvuru sonucu)

    VGM sonuçları ne zaman açıklanacak (Yükseköğrenim burs başvuru sonucu)
    expand

    VGM yükseköğrenim burs başvuru sonuçları sorgulama işlemleri önümüzdeki günlerde erişime açılacak. Kısa süre önce ortaöğrenim sonuçlarını duyuran kurum değerlendirmelerin tamamlanmasıyla birlikte yükseköğrenim sonuçlarını da ilan edecek. Peki, VGM sonuçları ne zaman ve hangi tarihte erişime açılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VGM sonuçları için gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden gelecek açıklamaya çevrildi. KYK burs sonuçlarının ve VGM ortaöğrenim sonuçlarının duyurulmasının ardından bir tek yükseköğrenim sonuçları kalmıştı. Peki, kurum bu sonuçları hangi tarihte erişime açacak?

    VGM SONUÇLARI NEREDE OLACAK?

    VGM ortaöğrenim burs başvuru sonuçları da yine kurumun resmi internet adresi üzerinden ilan edilecek. Geçen yıl aynı tarihte alınan burs başvurularının sonuçları 5 Ocak'ta erişime açılmıştı. Bu yıl da bir değişiklik yapılmaması durumunda sonuçların ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

    SON AÇIKLAMA NASILDI?

    Kurumdan yapılan son açıklamada yer alan detaylar şöyleydi; Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine devam edilmektedir. Yükseköğrenim burs başvuru sonuçları için duyurular internet sitemiz üzerinden yapılacaktır.

    Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan ya da bu eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin Genel Müdürlüğümüze yapmış olduğu burs başvurusu var ise iptal edilecektir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ortaöğrenim burs başvuruları, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim burs başvuruları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmekte ve açık kontenjanlarımız nispetinde burslandırmalar yapılmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow