hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VGM sonuçları için gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonucu açıklamasında!

    VGM sonuçları için gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonucu açıklamasında
    expand

    VGM sonuçları burs başvurusu için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan adaylar içerisinden kimlerin burs hakkı elde edeceğini gösterecek. Geçtiğimiz günlerde KYK burs sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte VGM sonucu açıklamasının önünde bir engel kalmamıştı. Peki, VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VGM burs sonuçları Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından başvuruda bulunan adayların erişimine açılacak. Geçtiğimiz günlerde süreçle ilgili ilk acıkmayı kapan kurum değerlendirme işlemlerinin devam ettiği bilgisini paylaşmıştı. Peki, VGM sonucu hangi tarihte ve nerede açıklanacak?

    VGM BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    2019-2020 VGM burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili resmi bir açıklama gelmese de sonuçların kasım ya da aralık ayı içinde erişime açılması bekleniyor.  

    VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BURS AÇIKLAMASI

    Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama şöyle; Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan ya da bu eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin Genel Müdürlüğümüze yapmış olduğu burs başvurusu var ise iptal edilecektir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.

    Ortaöğrenim burs başvuruları, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim burs başvuruları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BURS SONUÇLARI VGM’DE OLACAK

    Burs başvuru sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine internet sitemiz üzerinden sizlerle paylaşılacaktır. Burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak işlemler ile ilgili olarak Bölge Müdürlüklerimizce bilgilendirmeler yapılacaktır.

    Bölge Müdürlüklerimizce talep edilmesi halinde SOYBİS İzin Formları’nın öğrenciler (18 yaşından büyükler) ve öğrenciye bakmakla yükümlü kişiler tarafından doldurularak Bölge Müdürlüklerimizin bildirdiği süre içerisinde ilgili Bölge Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir."

    Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler.

    VGM DUYURULAR SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Öğrenci adına açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank Şubesi yoksa Ziraat Bankası şubelerinden de hesap açılabilir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow