hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yandex’te büyük değişim! Putin’in bir gözü internet devinin üzerinde

    Yandex’te büyük değişim Putin’in bir gözü internet devinin üzerinde
    expand

    Yandex, yakında kurumsal bir yeniden yapılanma gerçekleştirebileceğini, yerel ve uluslararası işlerini bölebileceğini duyurdu. Ayrıca, Rusya'nın eski maliye bakanı ve cumhurbaşkanlığı danışmanı Alexey Kudrin'in şirketin üst yönetim ekibine katılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın internet devi Yandex, Putin'in eski maliye bakanı ve cumhurbaşkanlığı danışmanı Alexey Kudrin'in şirkette lider bir konuma gediği büyük bir yeniden yapılanma geçirmeye hazırlanıyor.

    Yandex'in Hollanda'daki ana şirketi yakında hissedarlardan çekilecek ve adını değiştirecek, işin Rus kısmı üzerindeki kontrol ise yerel yönetime devredilecek.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uzun süredir müttefiki olan ve Denetim Odası'nın şu anki başkanı olan Aleksey Kudrin'in yıl sonuna kadar şirkette lider konuma gelmesi bekleniyor.

    Basında çıkan haberlere göre, Yandex NV, yönetim kurulu üyelerinin Rus ürünlerinin satışını ve diğer bölümlerinin bölünmesini araştırmak için "özel bir komite" oluşturduğunu duyurdu.

    ŞİRKET BÖLÜNME PLANI YAPIYOR

    Şirketten yapılan açıklamada , "Yandex NV, bir dizi uluslararası iş alanı da dahil olmak üzere işin ana bölümünü Yandex markasını elinde tutacak ayrı bir şirketler grubuna ayırma olasılığını değerlendiriyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus medya kuruluşlarının bildirdiğine göre, şirketin yeni bulut bilgi işlem, kendi kendine giden arabaları ve eğitim projeleri Yandex NV'nin kontrolü altında ayrı yabancı girişimlere dönüşecek. Aynı zamanda Yandex yaptığı açıklamada tüm bu projelerin Rusya'da da çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

    Yeni yapı, Yandex'in "yenilikçi teknolojik ürün ve hizmetler yaratmaya odaklanmasının yanı sıra şirketi kullanıcılarının, çalışanlarının ve hissedarlarının çıkarları doğrultusunda geliştirmesine" olanak tanıyacak .

    Yandex, Rusya'da Google'dan daha popüler olan internet tarayıcısıyla tanınıyor. Şirket ayrıca ülkedeki yiyecek dağıtım ve taksi çağırma uygulamalarında da önemli bir paya sahip.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow