hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yarın açıklanacak! Asgari ücretle ilgili yeni gelişme

    Yarın açıklanacak Asgari ücretle ilgili yeni gelişme
    expand
    KAYNAKAA

    Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücretle ilgili 3 konfederasyonun belirlediği rakamı yarın kamuoyuyla paylaşmayı planladıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arslan, Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Mardin İl Başkanlığını ziyaret ederek, bölgedeki sendika temsilcileriyle bir araya geldi.

    Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinin 108 gündür devam eden evlat nöbetine değinen Arslan, aileleri ziyaret ettiğini hatırlattı.

    Arslan, ailelerle görüştüklerini, onların feryadı ile hüzünlendiklerini ifade ederek, aynı zamanda da onlarla gurur duyduklarını aktardı.

    "Anneler, babalar korku duvarını yıkmış, evlatlarına kavuşmak için gerekirse hayatlarını feda edebilecekleri noktaya kendilerini taşımışlar, bu işin bir an önce sonuçlanması için terör örgütünün siyasi uzantısına çağrıda bulunuyorlar. Annelerimizin bu mücadelesi uluslararası alanda da ses getirdi." ifadelerini kullanan Arslan, 13-14 yaşında çocukların dağa kaçırılması ve onların eline silah verilmesinin uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu, bunun suç olduğunu vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arslan, bu konuda çok canlar yandığına dikkati çekerek, "Bu ülkenin evlatları, okula göndereceğimiz çağda, başka işler yapacağı çağda maalesef dağa götürülüp, kimisi kurban edildi, kimisini hedef yaptılar ve nesilleri kaybettik. Onun için annelerin bu sesini bizim daha çok duyurmamız gerekiyor." dedi.

    Arslan, Mardin'de toplu iş sözleşmelerinde büyük oranda hak sahibi olduklarını dile getirerek, "Hem Mardin Büyükşehir Belediyesi hem Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresinde (MARSU) toplu sözleşme için gerekli sayıyı yakaladık. Sözleşme görüşmeleri yapmamız gerekirken yetki tespitimize itiraz edildi ama büyük bir fark var. İnşallah oralarda da toplu sözleşmemizi yapacağız." diye konuştu.

    Üyelerinin talep ve beklentilerini karşılamak için çaba sarf edeceklerini aktaran Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Hak-İş olarak Türkiye'nin en büyük işçi örgütlerinden biriyiz. Yaklaşık 700 bin üyemiz, 81 il başkanlığımız, 20 sendikamızla Türkiye'de önemli ve etkin bir konfederasyonuz. İnşallah sayımızı her gün biraz daha artırarak, gücümüzü biraz daha pekiştirerek hem çalışma hayatındaki sorunlar hem ülke sorunlarına yönelik ortaya koyduğumuz çözümlerle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz."

    2020 Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını değerlendirmek üzere, 3 işçi konfederasyonu (Türk-İş, Hak-İş, DİSK) temsilcileri olarak yarın bir açıklama yapacaklarını dile getiren Arslan, "Biz bugüne kadar asgari ücretle ilgili birlikte çalışalım düşüncesiyle açıklama yapmamıştık. Bugün Türk-İş Başkanı ile görüştük. Olağanüstü bir şey olmazsa yarın bu ortak açıklamayla 3 konfederasyonun belirlediği rakamı kamuoyuyla paylaşmayı planlıyoruz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hak-İş Mardin İl Başkanı Eşref Cihan da Arslan'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow