hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? 2023 asgari ücret zam oranı ne olacak?

    Yeni asgari ücret zammı ne zaman belli olacak 2023 asgari ücret zam oranı ne olacak
    expand

    Son dakika asgari ücret açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin asgari ücret zammı için “emekçilerimizi enflasyonun tahribatlarından kurtaracağız” dedi. Peki, asgari ücret zam oranı ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret zam oranı için gözler bir yandan enflasyon oranında olurken diğer yandan da yapılan resmi açıklamalara çevriliyor. Asgari ücret zammına ilişkin son açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

    ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN?

    Bakan Bilgin, asgari ücret konusunda "Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız. Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım." dedi.

    Bu kapsamda asgari ücret zammının aralık sonunda yani 2023 başını kapsayacak şekilde yapılması bekleniyor.

    ASGARİ ÜCRET ÜÇÜNCÜ ZAM OLACAK MI?

    Bakan Bilgin açıklamasında “temmuzda yaptık, aralık geliyor, aralıkta da yapacağız” ifadelerini kullandı. Bu nedenle bu yıl için geçerli üçüncü zammın gerçekleşmesi beklenmiyor.

    Öte yandan son açıklamasında "Enflasyonun etkisini dikkate alarak yeni bir değerlendirme yapacağız" ifadelerine yer veren Bakan Bilgin oranın enflasyon göz önüne alınarak belirleneceğinin sinyalini vermiş oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ENFLASYON ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    TÜFE, ağustosta geçen yılın aralık ayına göre yüzde 47,85, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 80,21 artış gösterdi. Eylül ayı oranı ise ekim başında açıklanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow