hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni düzenlemeyle taşeronda çalışan yüzlerce emekli işsiz kalacak

    Yeni düzenlemeyle taşeronda çalışan yüzlerce emekli işsiz kalacak
    expand

    Taşeron düzenlemesinde ayrıntılar belli oldu. Türkiye'de emekli olduğu halde geçimini sağlamak için çalışmaya devam eden bir çok vatandaş var. Yeni düzenleme ile emekli taşeron işçiler kadroya alınmayacak. Nasıl bir düzenleme gelir ise emekliler çalışmaya devam edebilir? İşte çalışan emekli taşeronlar konusunda tüm detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekli olup da taşeronda çalışmaya devam eden çok sayıda insan var. Bu vatandaşlardan bazıları taşeron işçi olarak çalışıyordu. Ancak emekli vatandaşların devlette kadrolu olarak çalışmaları yasak. Bu durumda ortaya yeni bir problem çıkmış oluyor. Peki emekli olduğu halde taşeronda çalışmaya devam eden vatandaşların sorunu nasıl çözülecek? Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün bu konuyla ilgili merak edilen soruların yanıtlarını açıkladı.

    İşte taşeron düzenlemesinde tüm detaylar

    Emekli taşeron çalışanları işlerine nasıl devam edebilir?

    Sozcu.com.trye açıklama yapan Ergün, “Şuan sokağa yansıyan emeklilere kadro verilmeyecek. Zaten kadro verilir ise malum iş hayatına devam ederler.. Bu durumda emekli maaşları kesilir. Ama emekliler şöyle çalışabilir, bu da bir alternatiftir. Herhangi bir iş yerinde sosyal güvenlik destek pirimi ödeyerek çalışabilir.” ifadelerini kullandı.

    Ek ikramiye hakkı kazanan emekliler için son günler

    Emekli taşeron az sayıdadır

    Devlet kadro verir ise emeklilerin çalışma hayatının son bulduğunu belirten Ergün, “Şu anda taşeronda emekli olarak çalışan kişilerin tam listesi net olarak elimizde yok. Ama basından takip ettiğime göre 900 bin taşeronu ilgilendiriyor bu durum. 450 bin kişi kadroya alınacak deniliyor. Yani burada 450 bin kişi yok. Hükümetin net açıkladığı bir rakam yok. Bence taşeron çalışanlarda emekli olanlar çok az sayıdadır. Çevremizde var. Bu çalışanların hepsi, genç çocuklar” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow