hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yılın son faiz kararı! Merkez Bankası aralık 2020 faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler PPK toplantısında

    Yılın son faiz kararı Merkez Bankası aralık 2020 faiz kararı ne zaman açıklanacak Gözler PPK toplantısında
    expand

    2020 yılının son faiz kararı Merkez Bankası tarafından Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında açıklanacak. Naci Ağbal’ın göreve gelişinin ardından açıklanacak ikinci karar için gözler toplantıda olacak. Peki, Merkez Bankası Aralık faiz kararı ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası’nın faiz kararı Aralık ayında açıklanacak. 2020 yılının son faiz kararı Para Politikası Kurulu toplantısında ele alınacak. Kararın açıklanmasıyla birlikte de aralık ayı faiz oranları belli olacak. Peki, karar ne zaman açıklanacak?

    MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? PPK TOPLANTISI NE ZAMAN?

    Merkez Bankası’nın aralık ayı faiz kararı 24 Aralık 2020 tarihinde açıklanacak. PPK toplantısından çıkacak karar ile 2020 yılının son politika faizi de belirlenmiş olacak.

    Naci Ağbal’ın göreve gelişinin ardından açıklanan ilk kararda Merkez Bankası faiz artırımına gitmişti. Faiz artırımının devam edip etmeyeceği ise yeni toplantıda ortaya çıkacak.

    İngiltere Merkez Bankası 17 Aralık’ta faiz kararını sabit tutmuş, aynı şekilde Rusya Merkez Bankası da 18 Aralık’ta açıkladığı kararında faiz kararını sabit tutmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow