hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıllık enflasyon beklentisi yüzde kaç? AA Finans enflasyon beklenti anketi açıklandı

    Yıllık enflasyon beklentisi yüzde kaç AA Finans enflasyon beklenti anketi açıklandı
    expand
    KAYNAKAA

    AA Finans kasım ayı ve yıllık bazda enflasyon beklentisi anketini açıkladı. 23 ekonomistin katıldığı ankette yıllık enflasyon beklentisi yüzde 12 ile 13 arasında yer aldı. İşte AA Finans’ın enflasyon beklenti anketi sonuçları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,10 artmasını bekliyor.

    AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Aralık Perşembe günü açıklanacak kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 23 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

    Ankete göre, ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,10 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,75, en yüksek yüzde 1,80 aralığında yer aldı.

    Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,10) göre, bir önceki ay yüzde 11,89 olan yıllık enflasyonun yüzde 12,69'a çıkacağı hesaplanıyor.

    Ankete katılan ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 12,68 olurken, tahminler yüzde 12,00-13,30 aralığında yer aldı. Tüketici Fiyat Endeksi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 2,13 artış göstermişti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow