hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar? 2021 telefonu pasaporta kaydetme ücreti

    Yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar 2021 telefonu pasaporta kaydetme ücreti
    expand

    Yeniden değerleme oranı kapsamında 2021 yılında yurt dışından telefon getirme ücreti yüzde 9.11 oranında artacak. Bu kapsamda 2020 yılında bin 889 lira olan harç da artış yaşayacak. Peki, 2021 yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar, telefonu pasaporta kaydetme ücreti kaç lira olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜİK tarafından açıklanan TÜFE ve ÜFE verileri sonrasında yeniden değerlendirme oranı her yıl kasım ayında netleşiyor. Bu kapsamda yapılan değerlemeler sonrasında harçlara uygulanan artış miktarı ekleniyor. Artıştan trafik cezaları, pasaport harçları, MTV ve yurt dışından telefon getirme ücretleri de etkileniyor.

    Verilere göre bir değişiklik yaşanmazsa bu yıl yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olacak. Bu artışın yansıtıldığı yeni fiyatlar ise 2021 yılından itibaren geçerli olacak.

    YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRME ÜCRETİ NE KADAR?

    Yurt dışından getirilen telefon harcı da yeniden değerleme oranında artacak. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren bin 838 liraya olarak uygulanan harç, 2021 yılı başından itibaren 2 bin 5 liraya yükselecek.

    EN DÜŞÜK PASAPORT ÜCRETİ NE KADAR?

    Pasaportların fiyatları da sürelerine göre değişiklik gösteriyor. Bu kapsamda 2021 yılında en düşük süre olan 6 aylık pasaport ücreti 227.2 TL olacak.

    Bu tutara 50 TL’lik yurt dışı çıkış harç pulu da eklendiğinde pasaportu olmayan bir kişi yol parası hariç yurt dışından telefon getirmek için 2 bin 282 lira 20 kuruş ödeme yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 bin 282 lira 20 kuruşun, 50 lirası yurt dışı çıkış harç pulu, 227,20 lirası 6 aylık pasaport ve 2 bin 5 lirası da telefonu pasaporta kaydetme ücreti olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow