hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yurtdışından gelen çalışanların karantina sürecinde maaşı ödenmeli mi?

    Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını iş hayatını da olumsuz etkiledi. Yakın zamanda yurt dışından gelmiş ve iş hayatının içinde bulunan kişilerin, 14 gün boyunca evde bulunması, hastalık belirtileri varsa da karantina altında tutulması öneriliyor. Peki yurtdışından gelen çalışanların karantina sürecinde maaşı ödenmeli mi? Avukat İlker Türkgüler konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkgüler, "Bu durum çok istisnai olduğu için mevzuatımızda doğrudan bir düzenleme yer almamaktadır. Mevcut durum için işçinin rapor alması halinde, raporlu olunan dönemde 3. günden itibaren işçi ücretinin bir kısmını Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan iş göremezlik ödeneği olarak alabilecektir.

    İşçinin rapor alması konusunda herhangi bir sıkıntı olmayacağı görüşündeyim. Ancak her halükarda işçi rapor alamazsa yıllık izin kullanması gerekmektedir. Aksi halde işverenin ücret ödeme yükümlülüğü yoktur. İşçinin bulunduğu yerin karantinaya alınması halinde ise İş Kanunu’nda bir düzenleme yer almaktadır. Konuya ilişkin aşağıda yer verilmiştir. Oluşan mücbir sebep nedeniyle işverenin gözetme ve koruma borcu kapsamında işçiye tüm desteği vermesi ise beklenilen bir durumdur." dedi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow