hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli zammı farkları(SSK-Bağ-Kur) ne zaman ödenecek? Maaş zam farkları ödeme tarihleri 2022!

    Emekli zammı farkları(SSK-Bağ-Kur) ne zaman ödenecek  Maaş zam farkları ödeme tarihleri 2022
    expand

    Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından gözler memur ve emekli maaşı zam oranlarına çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında zam oranları netleşti ve maaş farklarının ödeme tarihleri merak edilmeye başladı. Peki, zamlı memur ve emekli zammı ne zaman ödenecek? İşte maaş zam farkları ödeme tarihleri bilgileri..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zamlı memur ve emekli maaşı ne zaman yatacak, sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Memur ve emekli zammının netleşmesi ile birlikte gözler yeni maaşların yatacağı tarihe çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılında memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5'lik zammı yüzde 7.5 olarak güncellediklerini bildirmişti.

    Son bilgilere göre memur ve memur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 28 oranında zam aldı. Diğer yandan SSK ve Bağ-Kur'lunun en düşük emekli maaşının 1500 lira yerine 2500 lira olarak güncelleneceği bildirildi. Memur ve memur emeklisine yüzde 30.5 oranında zam yapılmış oldu.

    ZAMLI MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

    Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. SSK emeklilerine zamlı maaşları 17-26 Ocak tarihlerinde, Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaşları ise 25-28 Ocak'ta hesaplara yatacak. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow