hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çok sayıda haber sitesine erişim yasağı geldi

    Çok sayıda haber sitesine erişim yasağı geldi
    expand

    Türkiye'de ve Türkiye dışından yayın yapan pek çok haber sitesine TİB tarafından erişim yasağı getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sendika.org sitesine girmek isteyen internet kullanıcıları TİB'in erişim engelleme kararıyla karşılaştı.

    Sayfada görünen erişim engelleme kararında şöyle denildi:

    "5651 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda sendika.org hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 25/07/2015 tarih ve 490.05.01.2015.-195461 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından idari tedbir uygulanmaktadır."

    Konuyla ilgili Sendika.org'dan yapılan açıklamada, siteye erişimin TİB tarafından engellendiği belirterek "Savaş politikalarını eleştiren haberler" yapmaları nedeniyle erişimin engellenidği savunuldu.

    Twitter, Facebook ve Google yavaşladı!

    Sosyal medyada hareketli saatler

    Sendika.org'a erişimin engellenmesi sosyal medyada da gündem oldu.

    Twitter'da "sendikaorgsusmayacak" etiketiyle çok sayıda gönderi paylaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada erişimi engellenen siteler arasında Özgür Gündem'in yanı sıra birçok Kürt haber sitesi de yer alıyor.

    Basın Konseyi'nden kınama

    Basın Konseyi , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın medya ile ilgili eleştirileri doğrultusunda bir açıklama yayınladı. Açıklamada şunlara değinildi:

    "Tam da "Basın Özgürlüğü İle Mücadele Günü"nde, Başbakan yardımcısı sayın Bülent Arınç'ın, bir TV kanalında, özellikle iki gazetenin ismini vererek, medyanın büyük kesimine yönelik haksız eleştiride bulunması kabul edilemez. Söz konusu siyasetçinin 'Masumane soruyorum' diye söze başlayıp, adres vererek gazetecileri hedef göstermesi çok talihsiz bir davranıştır. Kimilerinin zannettiği gibi, gazeteciler suç makinaları değildir. Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte, siyasi anlayışın hedefinin medya değil, her türlü 'çete' olması gerektiğini hatırlatıyoruz. İleri demokrasilerde, ifade ve basın özgürlüğü ile halkın haber alma hakkı en başta gelir. Siyasi yönetimin, öncelikle bu hususa dikkat ederek medyaya yaklaşmasını, daha sorumlu ve dikkatli davranmalarını bekliyoruz. Ayrımcılık yapmadan halkın anayasal hakkı olan 'haber alma' yollarının sağlıklı işletilebilmesini sağlamaları en doğru yoldur. Son günlerde Star Gazetesi gibi bazı yayın kuruluşlarına yönelik yapılan her türlü saldırıyı da şiddetle kınıyor, suçluların yakalanmasını bekliyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow