hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google Dünya Kupası doodle'ı

    Google Dünya Kupası doodleı
    expand

    Google, Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı FIFA 2014 Dünya Kupası için bir doodle hazırladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brezilya'da organize edilecek yirminci Dünya Kupası. Turnuvanın FIFA tarafından Güney Amerika'da düzenlenmesine karar verildikten sonra, 30 Ekim 2007'de oylamaya katılan tek ülke olarak Brezilya'nın ev sahipliği yapması kararlaştırılmış ve 17 Kasım 2007'de FIFA tarafından turnuvaya Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı açıklanmıştır.

    Brezilya 1950 yılından sonra ikinci defa bir Dünya Kupası organizasyonunu düzenleyecektir. 1978 yılında Arjantin'in ev sahipliğinden beri Güney Amerika'da düzenlenen ilk turnuva olacak. Aynı zamanda Brezilya; Meksika, İtalya, Fransa, ve Almanya'dan sonra turnuvayı ikinci kez düzenlemiş ülkeler arasına katılacaktır.

    31 ülkenin milli takımları Brezilya'daki final turnuvasında mücadele edebilmek için 2011 yılı Haziran ayında başlayan eleme turnuvalarında mücadele etmişlerdir. 15 Ekim 2013 tarihinde eleme grupları tamamlanmış ve katılan ülkeler belli olmuştur. Toplam 64 maç, yeni inşa edilmiş veya modernize edilmiş toplam on iki farklı şehirde bulunan on iki stadyumda oynanacaktır. Turnuva grup maçları ile başlayacaktır.19 Şubat 2013 tarihinde, FIFA, 2014 Dünya Kupası'nda gol çizgisi teknolojisini uygulamaya karar verdiğini açıklamıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplam 32 takımın katıldığı Dünya Kupası, 13 Temmuz Pazar günü Rio de Janeiro'da oynanacak final maçıyla sona erecek.

    64 maça sahne olacak şampiyonada 8 grupta 4'er takım mücadele edecek. Toplam 12 kentte düzenlenecek kupada ilk tur gruplarında 48 maç oynanacak.

    Brezilya ile saat farkı nedeniyle turnuvada Türk futbolseverlerin en geç izleyeceği maç Fildişi Sahili ile Japonya arasındaki karşılaşma olacak. 15 Haziran'da Recife kentinde yapılacak karşılaşmanın başlama saati TSİ 04.00. Kupada grup maçları 26 Haziran Perşembe günü tamamlanacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar 2. tura yükselecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow