hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ZenMate nedir?

    ZenMate nedir
    expand

    Twitter'a erişimi sağlayan bir başka yöntem de ZenMate. Bir google chrome eklentisi olan program proxy çözümü sunarak engellenen sitelere erişimi sağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki ZenMate nasıl kuruluyor ve nasıl çalışıyor.

    Öncelikle bilgisayarınızda Google Chrome'un kurulu olması gerekiyor. Daha sonra bu eklentiyi Chrome Web magazasından arayıp bulmanız gerekiyor. Ya da doğrudan Google Chrome tarayıcısındayken bu linke tıklayabilirsiniz.

    Link açıldığında eklenti sayfasında sağ üstte yazan "Ücretsiz" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

    ZenMate'in bilgisayarınıza indirilmesi kısa sürede tamamlanacak ve bu işlemin ardından karşınıza çıkacak olan pencere üzerinde "Ekle" seçeneğine tıklayacaksınız.

    Herhangi bir sorun yaşanmadıysa bu işlemin ardından eklenti bilgisayarınıza kurulmuş olacak ve karşınıza e-posta adresinizle kayıt olmanızı isteyen bir ekran çıkacak. Buraya bir e-mail adresi yazın. Zira kayıt işlemi olmadan ZenMate aktif hale gelmiyor.E-posta adresinizi girdikten sonra çıkan ekrandan "Get secured now" butonunu tıklayın. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mavi ekranda "Got it" butonuna da bastığınızda işlem tamamlanıyor. Bu noktadan sonra proxy'iniz direkt olarak aktif durumda ve hiç zorlanmadan engelli sitelere giriş yapabilirsiniz.

    Tarayıcınızın sağ üst kısmındaki ZenMate eklenti ikonuna tıklarsanız bir eklenti penceresiyle karşılaşacaksınız. Bu pencereden kullanmadığnız zaman Proxy'i hemen sağ alt köşede yer alan on off butonunu off'a getirerek geçici olarak kapatabilirsiniz.

    Proxy ülkenizi değiştirme ihtiyacı hissediyorsanız hemen ortada yer alan proxy ülkesi ikonuna tıklayabilir ve buradan karşınıza çıkacak olan ülkeler arasından seçim yapabilirsiniz. "Choose" butonuna basmanız ülke seçimini gerçekleştirmek için yeterli oluyor.

    ZenMate sizi internete başka bir ülkeden girmiş gibi gösteriyor. Böylece internette o ülkenin kurallarına tabi oluyorsunuz. 

    İnternetinizi yavaşlattıysa...

    ZenMate gibi VPN uygulamalarını indirip Twitter'a girmek isteyen kullanıcıların ortak bir sorunu var. O da internetin yer yer yavaşlaması, hatta kopma noktasına gelmesi. Bunda elbette uzak bir sunucuya bağlanmanız önemli rol oynuyor. Bu nedenle örneğin ABD'nin San Francisco eyaletindeki bir sunucudan Twitter'a girmek yerine Avrupa kıtasında yer alan ve ülkemize daha yakın olan bir bölgeden seçeceğiniz sunucu internet hızınızı elbette artıracaktır. VPN uygulamalarının birçoğunda kullanıcıların dünyanın çeşitli bölgelerinden sunucu seçme şansı vardır ve dolayısıyla bu özelliği mutlaka kullanın.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow