hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    25 dolara cep telefonu

    25 dolara cep telefonu
    expand

    Mozilla kalkınmakta olan ülke pazarlarını hedef alan 25 dolarlık akıllı telefonu Barcelona'daki Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle Firefox internet tarayıcısıyla tanınan şirket prototip aşamasındaki telefonu Çinli ucuz çip üreticisi Spreadtrum ile ortaklaşa üretti.

    Pahalı akıllı telefon modelleri kadar güçlü olmasa da, cihaz uygulamaları çalıştırabilecek mobil internet kullanılabilecek.

    Uzmanlar cihazın ucuz "özellikli" telefonlar alan kitleyi hedeflediğini belirtti.

    Özellikli telefonlar kalkınmakta olan dünyada çok popüler. Bu cihazlar sadece sesli arama ve diğer temel özellikleri bulunan cep telefonlarıyla, tam özellikli akıllı telefonlar arasında bir yerde kabul ediliyor.

    Mozilla cep telefonu üreticilerinin önemli derecede büyüme için kalan tek yer olarak gördüğü kalkınmakta olan dünya pazarlarında öne geçmek istiyor.

    Ancak şirket daha iyi bilinen markaların yoğun rekabetiyle karşı karşıya. Barcelona'da düzenlenen Dünya Mobil Konferansı'nda bu tür bir kaç duyuru daha yapılması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hedef kalkınmakta olan ülkeler

    Ucuz akılla telefon konseptinin gelişmekte olan ülkelerdeki tüketicilerin, özellikle de iPhone ve Samsung Galaxy serisi gibi modelleri almak için uzun sözleşmeler imzalamak zorunda kalanlara hitap edeceği sanılıyor.
    Ancak pazar uzmanı Carolina Milanesi bu tür telefonların rakip olarak görülemeyeceğini vurguluyor.
    Milanesi "Burada akıllı telefon deneyiminden bahsetmiyoruz. Sözkonusu olan özellikli telefonlardan biraz daha iyi ama kullanışsız bir akıllı telefon" diyor.

    Milanesi ayrıca telefonun Mozilla'nın kendi işletim sistemiyle çalıştığına ve bunun ucuz akıllı telefon piyasasında rekabet artarken sorun çıkarabileceğine dikkat çekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow