hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Apple'ın yenileri: iPad Air 2, iPad Mini 3, Yeni iMac'ler, yeni Mac Mini ve dahası...

    İşte Appleın yenileri: iPad Air 2, iPad Mini 3, Yeni iMacler, yeni Mac Mini ve dahası...
    expand

    Apple, Cupertino üssünde gerçekleştirdiği dev etkinlikte dört yeni oyuncağını birden dünyayla paylaştı: iPad Air 2, iPad Mini 3, yeni iMac ve Mac Mini'ler... İşte cihazların özellikleri, fiyatları ve satışa sunulacağı tarihler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple'ın geliştirdiği en ince tablet olan 9.7 inç ekranlı iPad Air 2 sadece 6.1 mm inceliğinde bir tasarıma sahip. Bu haliyle iPad Air 2, Apple'a göre dünyanın en ince tableti özelliğini elinde bulunduruyor.

    Yeni iPad'leri üst üste koyduğunuzda mevcut iPad'den hala ince kalacağına dikkat çeken Cook, cihazda beklendiği gibi A8X işlemci yongasının yer aldığını vurguladı. A8X işlemcinin üzerinde 3 milyar transistör yer alıyor. iPad Air 2'nin A8X işlemcisi 2. nesil 64 bit teknolojisi ile çalışıyor. Grafik performansı ise iPad Air'ın tam 180 katı!

    Cihaz 10 saat batarya ömrü sunarken, iPad Air 2 ile çekilen fotoğrafların bir kısmı izleyicilerle paylaşıldı.

    Yenilenen FaceTimeHD kamerasıyla birlikte ışığı yüzde 81 oranında daha fazla alabilen iPad Air 2'de 8 MP çözünürlüklü f/2.4 diyafram aralığına sahip kamera bulunuyor.

    Apple iPad Air 2'yi tanıttı

    Ve yine beklendiği gibi cihazda TouchID sensörü de yer alıyor. Yani kullanıcılar parmak izlerini kullanarak tabletlerinin ekranını şifreleyebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iPad Air 2 ile birlikte artık 43 megapiksel çözünürlüğünde panaroma fotoğraflar çekmek ve Burst Mode'u kullanabilmek mümkün oldu.

    WiFi ve LTE ağ bağlantıları yeni iPad'de daha da hızlanırken, iPhone 6'da yer alan yeni nesil WiFi teknolojisi iPad Air 2'de de yer alıyor. Cihazın LTE bağlantı hızı 150 Mbps'e kadar yükseltildi.

    iPad Mini 3

    iPad Mini 3 ise 7.9 inç'lik bir ekrana sahip. 5 megapiksel dahili kamerası bulunan cihaz 1080p Full HD formatında görüntü kaydı yapabilirken, iPad Air 2'de olduğu gibi TouchID sensörüne de sahip.

    İşte iPad Mini 3

    İŞTE iPAD AIR 2'NİN ABD FİYATLARI (WiFi sürümü)

    16 GB iPad Air 2: 499 dolar
    64 GB iPad Air 2: 599 dolar
    128 GB iPad Air 2: 699 dolar

    İŞTE iPAD AIR 2'NİN ABD FİYATLARI (3G/LTE sürümü)
    16 GB iPad Air 2: 629 dolar
    64 GB iPad Air 2: 729 dolar
    128 GB iPad Air 2: 829 dolar

     İŞTE iPAD MINI 3'ÜN ABD FİYATLARI (WiFi sürümü)

    16 GB iPad Mini 3: 399 dolar
    64 GB iPad Mini 3: 499 dolar
    128 GB iPad Mini 3: 599 dolar

    İŞTE iPAD MINI 3'ÜN ABD FİYATLARI (3G/LTE sürümü)
    16 GB iPad Mini 3: 529 dolar
    64 GB iPad Mini 3: 629 dolar
    128 GB iPad Mini 3: 729 dolar

     iPad Mini 3 tanıtılmasına karşın Apple önceki cihazları iPad Mini ve iPad Mini 2 tabletlerinin satışına bir süre daha devam edeceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    iPad Air 2 ve iPad Mini 3'lerin ön siparişine yarından itibaren başlanacak ve bir hafta sonra yeni tabletler mağazalara gönderilecek.

    Apple Pay 20 Ekim'de kullanıma açılıyor

    Yeni iMac'ler TV'ye rakip

    Sadece 5 mm inceliğinde olan Apple'ın yeni retina ekranlı iMac'i 27 inç genişliğinde bir ekrana sahip. Bu sayede 5120x2880 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabilen yeni iMac'de piksel sayısının artmasına karşın enerji tüketimi yüzde 30 oranında azalmış durumda. AMD Radeon R9 M290X grafik işlemci kullanan iMac'ler 2 bin 499 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

    21.5 inç'lik iMac 1099 dolardan, 27 inç'lik iMac 1799 dolardan, Retina 5K çözünürlüklü ekrana sahip 27 inç'lik iMac ise 2499 dolardan tüketicilerle buluşacak.

    Mac Mini 2 yıl sonra yenilendi

    Apple son olarak yeni nesil Mac Mini cihazını da duyurdu. Eski Mac Mini'lere kıyasla 100 dolar daha düşük fiyatla satılacak olan cihazın fiyat etiketi 499 dolar olarak belirlendi. 4'üncü jenerasyon Intel Core işlemci kullanan ve Intel Iris ve HD Graphics 5000 ekran yongalarından güç alan Mac Mini'nin üzerinde iki adet Thunderbolt 2 portu bulunurken PCIe tabanlı flaş depolama olanağına da sahip.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OS X Yosemite indirmeye hazır

    APPLE PAY 20 EKİM'DE 

    Apple'ın ödeme sistemi Apple Pay'e de değinen Cook, 20 Ekim itibariyle Apple Pay'in ABD'de faaliyete geçtiğini kaydetti.

    Watchkit

    Apple'ın gelecek yıl satışa sunulması beklenen akıllı saati Apple Watch için uygulamaların geliştirilmesini sağlayan Watchkit uygulama geliştirme paketi önümüzdeki ay yayınlanacak.

    OS X YOSEMITE yayınlandı

    Apple'ın masaüstü işletim sistemi OS X Yosemite yayınlandı. Kullanıcılar ücretsiz olarak bu işletim sistemini indirebilecek. OS X Yosemite ile birlikte iOS ve OS X için iWork güncellemeleri de ücretsiz olarak yüklenebilecek.

    Pek yakında sinemada göreceğimiz 7 süper kahraman

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow