hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sony cep telefonu işinden çıkabilir

    Sony cep telefonu işinden çıkabilir
    expand

    Xperia serisi telefonlarıyla büyük beğeni toplayan Sony, yine de telefonların yeterince satmaması nedeniyle bu işten pek memnun değil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce Erricsson ile ortak olarak cep telefonu üreten Sony, akıllı telefon devrimine hızlı adapte olamayınca telefon üretmekten vazgeçmiş ancak bir süre sonra yeniden telefon üretmeye başlamıştı. Sony'nin başkanının, şirketin karlılığını önümüzdeki yıllarda 25 katına çıkarma planı çerçevesinde, karlılığı az ancak iş yükü çok fazla olan cep telefonu ve televizyon üretiminden vazgeçebileceği şu sıralar tekrar, sesli olarak konuşulmaya başlandı.

    Sony'nin telefon bölümünü kapamak yerine başka bir firmaya satması da gündemde. Böyle bir durumda Xperia markası devam edebilir ancak onu artık Sony üretmediği için, ne kadar başarılı olur bilinmez. Şirketin gelecek planlarında, büyük bir başarı yakalayan Playstation gibi ürünlerine odaklanmak bulunuyor.

    Telefonunuzu kapattığınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz!

    Sony CEO'su Kazuo Hirai'nin yeni demeci, bu söyletinin tekrar güç kazanmasında önemli bir etken olarak değerlendiriliyor. CEO, demecinde, "Telefon işinden çıkma konusunu göz ardı etmiyoruz" ifadesini kullanması, telefon birimini kapatmak konusunun yönetim kademesinde tartışıldığını ispatlıyor. 

    Takozundan akıllısına unutulmaz 10 cep telefonu!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow