hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Windows 10 resmen çıktı

    Windows 10 resmen çıktı
    expand

    Beklenen büyük gün geldi ve Microsoft, yeni işletim sistemini kullanıcılarına sunmaya başladı!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün Microsoft için tarihi bir gün çünkü Windows için çok önemli bir kilometre taşı olan Windows 10, uzun bir geliştirme sürecinin ardından kullanıma sunuluyor. Microsoft, Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarına rezerve ettikleri ücretsiz Windows 10 güncellemesini kademeli olarak sunmaya başlamış bulunuyor.

    Windows 10'a yükseltme nasıl yapılır?

    Güncellemeler bilgisayarlara gelmeye başladı

    Windows Update üzerinden sunulan güncellemenin ülkelerin saat dilimlerinin 29 Temmuz'u göstermesiyle birlikte dağıtılmaya başlandığı, Microsoft'un önde gelen CDN'lerde (content delivery network) 40Tbps gibi devasa bir bant genişliği ayırdığı söyleniyor. İddiaya göre firma, birkaç saat öncesi itibariyle 10Tbps kapasitesini aşmış durumdaydı. Dünya çapındaki ağları meşgul ettiği bilinen Apple etkinliklerinde bu kapasitenin en fazla 8Tbps'ye ulaştığı biliniyor. Dolayısıyla Windows 10'un dağıtımı, ağ kullanımını 5'e katlayabilir.

    Windows 10’un kısa yol tuşları

    Neler yeni?

    Windows 7 ve Windows 8'in en iyi özelliklerini bir araya getiren Windows 10'da yeni bir başlat menüsü, sanal masaüstü desteği, farklı cihazlara uyum sağlayabilme (Continuum), Cortana dijital asistan, evrensel uygulamalar (yeni adıyla Windows uygulamaları) ve yeni web tarayıcısı Microsoft Edge var. Bunlar elbette sadece en önemli yenilikler; Windows 10'da daha birçok geliştirme de bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Windows 7 veya 8.1'de olup Windows 10'la kalkacak 8 özellik

    Başka Windows çıkmayacak

    Windows 10'un belki de en önemli özelliği, Microsoft'un sürüm numarasıyla öne çıkan son işletim sistemi olması. Firma, işletim sistemini bundan sonra güncellemeler yoluyla geliştirip, ona yeni işlevler ekleyeceğini söylüyor. Hatta işlevsel geliştirmeler sunan bu güncellemelerden birinin önümüzdeki sonbahar aylarında gelmesi bekleniyor.

    İşte Windows 10'daki yeni  Twitter

    Telefon sürümü daha sonra gelecek

    Windows 10'un telefonlara yönelik sürümü ise bugün değil, daha sonra, muhtemelen ilerleyen aylarda kullanıma hazır olacak.  (Chip.com.tr)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow