hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahreyn'de kadın aktiviste hapis cezası

    Bahreynde kadın aktiviste hapis cezası
    expand

    Bahreyn'de aktivist Zeynep el-Havace'nin, "İçişleri Bakanlığı'na ait taşınır malları imha etmek ve memuru aşağılamak" suçlarından 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahreyn'de yayınlanan el-Vasat gazetesinin haberine göre, "rejimi devirme" suçlamasıyla yargılandığı davada ömür boyu hapse mahkum edilen aktivist Abdulhadi el-Havace'nin kızı Zeynep el-Havace'ye, İçişleri Bakanlığı'na ait taşınır malları imha etmekle ilgili 2 davadan 2'şer ay, memuru aşağılamakla yargılandığı davadan ise 1 yıl hapis cezası verildi. Kararın temyize açık olduğu aktarıldı.

    Geçen hafta da Kral'a hakaret ettiği gerekçesiyle 3 yıl hapis ve 8 bin dolar para cezasına çarptırılan Havace, Ekim ayında Kral'ın fotoğrafını yırttığı için gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece hamile olduğu için serbest bırakılmıştı.

    Havace'nin kız kardeşi Meryem el-Havace de 2 Aralık'ta, "polise saldırdığı" gerekçesiyle gıyabında bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bahreyn, 14 Şubat 2011'den bu yana Şiilerin yönetim karşıtı protestolarına sahne oluyor. Şubat ayında onaylanan yeni yasayla Kral Hamad Bin İsa Al Halife'ye hakaret suçu işleyenlerin, 7 yıla kadar hapis ve 10 bin Bahreyn Dinarı (yaklaşık 55 bin Türk Lirası) para cezasına çarptırılacağı açıklanmıştı.

    TMMOB: 3. havalimanında uçuş güvenliği yok

    İran'da kadın taraftar serbest bırakıldı 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow