hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran: "Nükleer teknolojide geri adım atmayacağız"

    İran: Nükleer teknolojide geri adım atmayacağız
    expand

    İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer teknoloji konusunda geri adım atmayacaklarını belirterek, "Ayrımcılığa boyun eğmeyeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık alanında üç yeni nükleer projenin tanıtımının yapıldığı bir törene katılan Ruhani, "Nükleer teknoloji alanında geri adım atmayacak ve bu alandaki ayrımcılığa boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

    Bilim ve teknoloji çalışmalarının yanında yasal, siyasi ve tanıtım faaliyetlerini de eşzamanlı yürütmek zorunda olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, "Bu konuda eşzamanlı ve çok yönlü bir çabaya ihtiyaç var. Sadece bilim alanında faaliyetlerinizi sürdürüp, hukuk, siyaset ve propaganda alanlarında aktif olmazsanız hayal ürünü bahanelerle size sorun çıkarabilirler ve uluslararası kamuoyunda aleyhinize olumsuz bir atmosfer oluşturabilirler" ifadesini kullandı.

    Politikalarının tüm bu faaliyetleri dengeli bir şekilde yan yana yürütmek olduğunu ifade eden Ruhani, "Niyetimiz teknoloji alanında bir adım dahi geri adım atmak değil, hukuk alanında yeni adımlar atmaktır" dedi.

    Törende, nükleer sektörde sağlık alanında kullanılmak üzere üretilen yeni rekombinant aşı üretimi için santrifüj tüpleri, ultraviyole ışınları izleme sistemi ve çok amaçlı Gama ışınlama sisteminin tanıtımları yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow