hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Londra'da dev yolcu uçağı Gatwick Havaalanı'na acil iniş yaptı

    Londrada dev yolcu uçağı Gatwick Havaalanına acil iniş yaptı
    expand

    Londra- Las Vegas seferini yapmak üzere Gatwick Havaalanı'ndan havalanan Virgin Atlantic Havayolları'na ait bir yolcu uçağı uçuş takımlarının arızalanması üzerine Londra üzerinde tam 3 saat tur attıktan sonra geri dönerek acil iniş yaptı. İniş takımlarından biri açılmayan uçağın yaptığı nefes kesen inişi saniye saniye görüntülendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Virgin Atlantic'ten yapılan açıklamaya göre, 450 yolcusuyla birlikte Las Vegas'a gitmek üzere Londra'dan havalanan uçakta kısa bir süre sonra iniş takımlarından birinin arızalı olduğu belirlendi.

    Uçak bunun üzerine yakıtını boşaltarak Gatwick'e geri dönebilmek için tam 3 saat süreyle gökyüzünde tur attı. Uçak ayrıca yerdeki teknisyenlerin iniş takımlarını izleyebilmesi için havaalanı üzerinde defalarca alçak uçuş yaptı. Sonunda uçağın dört iniş takımından üçüyle inmesine karar verildi.

    Dev uçak eksik tekerlerlerini piste koyarken onlarca itfaiye, ambulans ve kurtarma aracı da pistin kenarında bekletildi.

    Nefeslerin tutularak izlendiği iniş sırasında neyse ki korkulan olmadı ve dev uçak yolculardan sadece birkaçından meydana gelen küçük yaralanmalarla büyük bir facianın eşiğinden dönmüş oldu.

    Muammer Güler: "Benim de anlatacaklarım var"

    İsrail’de ‘'Muhteşem Yüzyıl'’ isyanı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow