hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    24 saatte 70 IŞİD'li öldürüldü

    24 saatte 70 IŞİDli öldürüldü
    expand

    Irak'ta IŞİD terör örgütü ile mücadele sürdürülürken son 24 saat içerisinde Irak'ın farklı bölgelerinde 70 IŞİD militanı öldürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı bildiride, El Anbar ilinde devam eden çatışmalar sırasında 26 IŞİD üyesi teröristin öldürüldüğü duyuruldu. Bakanlık bildiride, 8'inci Tümen Komutanlığı'na bağlı askeri birlikler Amiriyet El Felluce'nin El Yetama ve Elbu Hüseyin bölgelerinde Abrams tipi tanklardan fırlatılan top ateşi ile 19 teröristin öldürüldüğünü 1 teröristin yaralandığını ifade etti.Bildirinin devamında, şöyle denildi:

    "Felluce ilçesinin güneyinde 1'inci acil müdahale birimine bağlı askerler 3 kişiden oluşan bir grup teröristle çatışmaya girdi ve hepsini yok etti, ayrıca 9'uncu Tümen'e bağlı 36'ncı Otomatik Piyade Tugayı Karargahı bir grup teröristin saldırısına uğradı, saldırıya karşılık veren askerler 3 teröristi öldürdü 2 teröristi yaraladı ve 1 doçka yüklü kamyoneti imha ett."

    Cezire ve Badiye operasyonlar komutanlığına bağlı birliklerin Ramadi'nin kuzeyinde bulunan El Haklaniye Bölgesi'nde bir kontrol noktasına yaklaşan ve '"dur" ihtarına uymayan bir intihar eylemcisini bomba yüklü aracıyla birlikte yok ettiği duyuruldu. Bağdadi bölgesinde bir akaryakıt istasyonu karşısında park halinde bomba yüklü bir araç güvenlik güçleri tarafından tespit edildi ve kontrollü olarak kimseye zarar vermeden uzaktan patlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD IŞİD mevzilerini vurdu

     ABD öncülüğündeki koalisyon Güçleri dün gece Kerkük'ün güney batısında IŞİD mevzilerini vurdu. Kerkük'e bağlı Havice ilçesindeki El Riyaz ve El Reşad kasabalarına düzenlenen saldırılarda 35 IŞİD militanı öldü, 45 militan da yaralandı. Salahaddin'e bağlı Beled ilçesinde de düzenlenen hava saldırılarında 9 IŞİD militanı öldü, 13 militan yaralandı. Bu arada Samarra Operasyonlar Komutanlığı, El Mutesam kasabası başta olmak üzere Samarra – Felluce Karayolu'nun da IŞİD militanlarından temizlendiğini duyurdu. Felluce'ye isabet eden havan topları nedeniyle de 7 işçi öldü, 5'i de yaralandı.

    IŞİD terör örgütü önceki gün Anbar vilayetinin bazı bölgelerinde Irak ordusuyla girdiği çatışmaların fotoğraflarını yayınladı, fotoğraflara göre çatışmalarda çok sayıda Irak askeri öldürüldü ve büyük miktarda silah ve çeşitli askeri tank ve araç ganimet olarak örgütün eline geçti.

    IŞİD bu görüntüleri paylaştı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow