hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı'na "hacker" saldırısı

    ABD Dışişleri Bakanlığına hacker saldırısı
    expand

    ABD Dışişleri Bakanlığı, bakanlığın gizli olmayan e-posta sisteminde "endişe uyandırıcı aktivite" tespit edilmesi üzerine sistemin faaliyetlerini geçici olarak durdurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AP'nin haberine göre, ismini vermeyen üst düzey bir bakanlık yetkilisi, geçen ay kamuoyuna açıklanan ve Beyaz Saray'ın bilgisayar ağını hedef alan benzer bir olayla hemen hemen aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı'nın gizli olmayan e-posta sisteminde de "endişe uyandırıcı aktivite" tespit edildiğini bildirdi.

    Beyaz Saray'la ilgili vaka açıklandığında Dışişleri Bakanlığı'nın da etkilendiğine yönelik bir ibare bulunmuyordu ancak o dönemden bu yana ABD Posta Servisi ve Ulusal Hava Durumu Servisi dahil bazı federal kurumlara benzer saldırılar rapor edilmişti.

    Bakanlık yetkilisi, bakanlığın gizli sistemlerinin tehlike altında olmadığını ancak gizli olmayan ana bilgisayar ağında güvenlik iyileştirmeleri çalışması nedeniyle dünya genelindeki e-posta sisteminin faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtti.

    Yetkili, bakanlığın tüm sistemlerinin yakın bir gelecekte tekrar normal faaliyetine geri dönmesini beklediklerini kaydederken, ihlalden kimin sorumlu olduğuna dair ise herhangi bir ayrıntı vermedi.

    Daha önceki benzer saldırılardan Rus ya da Çinli "hacker"lar sorumlu tutulmuştu ancak bu saldırıların kaynakları hiçbir zaman kamuoyuna açık şekilde teyit edilmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AP'nin haberinde, Dışişleri Bakanlığı'nın güvenlik iyileştirmelerinin bugün ya da yarın tamamlanmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapmasının beklendiği de ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow