hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD "Eğit-Donat"birliğinin kaçırılmasını kınadı

    ABD Eğit-Donatbirliğinin kaçırılmasını kınadı
    expand

    ABD ve Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere yönelik eğit-donat programında beklenmedik bir gelişme yaşanmış, El Nusra güçleri 18 suriyeli muhalifi alıkoymuştu. Olayla ilgili ABD Dışişleri ve Beyaz Saray'dan açıklama geldi..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner günlük basın toplantısında, eğit-donat programına katıldıktan sonra Suriye'ye geçen muhalif savaşçıların Nusra Cephesi tarafından alıkonulmasını kınadı. Toner "kaçırmanın" detaylarını bilmenin güç olduğunu ifade ederken,  olayı teyit edemediklerini, sadece medyadaki haberleri gördüklerini söyledi..

    Beyaz Saray Szcüsü Josh Earnest da bazı liderlerin alıkonulduğuna dair basındaki haberleri gördüklerini ancak bunun eğit-donat programıyla alakalı olup olmadığı hakkında bir açıklama yapamayacağını söyledi. Earnest, "sadece şunu Teyit edebilirim ki bazı muhaliflerin tutulduğuna dair haberleri gördük" diye konuştu.

    Suriye İnsan Hakları Gözlemevi,  silahlı muhaliflerin salı akşamı Halep'in kuzeyindeki Azez'den dönüş yolunda rehin alındığını, alıkonulanlar arasında birliğin Türkmen komutanı Albay Nedim Hasan ve yardımcısının da olduğunu aktarmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow