hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, Guantanamo için Vatikan'dan yardım istedi

    ABD, Guantanamo için Vatikandan yardım istedi
    expand

    ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Guantanamo Hapishanesi'ndeki mahkumlar için "insani çözümler" arayışında Katolik dünyasının ruhani merkezi Vatikan'dan destek istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya'nın başkenti Roma'ya Pazar günü gelen John Kerry, aynı akşam Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

    Dün akşam Roma'dan ayrılan Kerry, Papalık Devlet Sekreteri'ni de ziyaret etti. Kutsal Makam Sözcüsü Peder Federico Lombardi'nin paylaştığı bilgilere göre, ikili arasındaki görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin içeriğini oluşturan konuların başlıklarını paylaşan Peder Lombardi, John Kerry'nin, Ortadoğu'da tansiyonun artmaması ve İsrail ile Filistin arasında yeniden müzakerelerin başlaması yönünde ABD'nin verdiği çabaları anlattığını aktardı.

    Okullara acil talimat: "Anasınıfında derse besmeleyle başlansın"

    Lombardi ayrıca Kerry'nin, Küba'da terör suçlularını tuttuğu Guantanamo Hapishanesi'nin kapatılması konusunda ABD'nin çabalarına değindiğini ve mevcut mahkumlar için uygun insani çözümler arayışında Kutsal Makam'dan destek istediğini de kaydetti. Ancak bu çözümlerin ne olabileceğine ilişkin detaylı bir bilgi paylaşılmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lombardi, Guantanamo'nun kapatılmasını Kutsal Makam'ın da arzu ettiğini ekledi. İkilinin ayrıca çok kısaca Ukrayna meselesi ve giderek artan Ebola vakaları konularında da konuştukları belirtildi.

    PTT Genel Müdürü, Tenis Federasyonu Başkanı ve şimdi de Danıştay üyesi

    ABD Başkanı Barack Obama, 2002 yılında dönemin ABD Başkanı George Bush'un isteğiyle Küba'da askeri hapishane olarak kullanılmaya başlayan yüksek güvenlikli Guantanamo Hapishanesi'nin kapatılması yönünde niyetini beyan etmişti.

    Söz konusu hapishanenin, CIA'in çeşitli işkence yöntemlerini uyguladığı üslerden biri olması son günlerde ABD'de ve dünyada tartışma yaratmıştı.

    Çarşı'nın darbe davası başlıyor!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow