hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD: "Koalisyon Suriye'de hem Kürtlere hem Sünni Araplara destek veriyor"

    ABD: Koalisyon Suriyede hem Kürtlere hem Sünni Araplara destek veriyor
    expand

    ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, ABD ve koalisyon güçlerinin Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı hava desteği verdiği güçlerin, sadece Suriyeli Kürtlerden oluşmadığı, aralarında sünni Arapların da yer aldığı açıklaması geldi..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner günlük basın brifinginde, ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakat konusuna değindi. Toner'a,  Bakanlık Sözcüsü John Kirby'nin, pazartesi günü yaptığı "İncirlik Üssü'nden kalkan uçakların YPG güçlerine yardım edip etmeyeceğine" dair soruya, "Türkiye'deki hava üslerine erişimimiz, bu desteğin daha zamanlı ve hatta daha etkili olmasına imkan sağlayacak" cevabı hatırlatıldı. 

    Türkiye'nin mutabakatta PYD gibi gruplara desteğin yer almadığını belirttiği üzerine Mark Toner Türkiye ile ABD arasında "yanlış anlaşılmalar mı bulunduğu" soruldu. Amerikan Dışişleri Sözcüsü,  yanlış anlaşılmalar bulunmadığını söylererek "Kirby, daha geniş kapsamdaki IŞİD karşıtı güçlere atıf yaptı. Suriye Kürtlerinin yanı sıra Suriye Arapları da bu gruba dahil. Sadece tek grup olduğunu söylemek doğru olmaz" dedi. 

    Beyaz Saray SözcüsüJjosh Earnest da, Türkiye-Suriye sınırında IŞİD'in para, tedarik ve örgüte üye kazandırma koridoru  bulunduğunu,  örgütün bu alandaki imkanlarını ortadan kaldırma noktasındaki çabalarını yoğunlaştıracaklarını bildirdi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow