hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Savunma Bakanı Türkiye'den ne istediklerini açıkladı

    ABD Savunma Bakanı Türkiyeden ne istediklerini açıkladı
    expand

    ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD öncülüğünde koalisyon güçlerinin IŞİD'e yönelik saldırıları bağlamında ülkesinin, Türkiye'den almak isteyeceği kilit askeri yardımın, İncirlik Hava Üssü'nün kullanılması olacağını söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf ise, Türkiye'nin Beşar Esad yönetimi karşıtı ılımlı muhalif güçlere eğitim ve silah donanımı vermeyi kabul ettiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hagel, Güney Amerika'ya giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "ABD'nin, Türkiye'den almak isteyeceği askeri yardımın, İncirlik üssüne erişim, ayrıca ılımlı Suriyeli güçlerin eğitilmesine ve donatılmasına yardım için anlaşmaya varılması olacağını" bildirdi.

    Chuck Hagel, ABD'li yetkililerin, Türk liderlerle bu hafta yaptıkları görüşmelerde sözkonusu meseleleri gündeme getirdiğini, Ankara hükümetinin, Suriye sınırında güvenli bölge oluşturulması konusunda ısrarlı talebinin "bilfiil değerlendirilmediğini" ancak ABD'li yetkililerin bunu tartışmaya açık olduğunu ifade etti.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan sert çıktı

    PKK'dan Bİngöl saldırısı açıklaması

    Bingöl'de suikast

    ABD Savunma Bakanı Hagel, Türkiye'nin, IŞİD'le mücadelede değerli olabilecek askeri kapasitelere sahip olduğunu dile getirerek, "ülkesinin, Suriye sınırı yakınındaki hava üssünde muhtelif uçaklarını üslendirebilmeyi arzuladığını" kaydetti.

    Cemil Çiçek'i kızdıran açıklamalar: Bunun adı gevezelik

    Hüda-Par'dan açıklama: "Saldıran taraf PKK ve HDP"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kobani ile yeniden gündeme gelen Hizbullah kimdir?

    Hagel, üç ülkeyi kapsayan altı günlük Güney Amerika turu çerçevesinde ilk olarak Kolombiya'yı ziyaret edecek. ABD Savunma Bakanı, Kolombiya'dan sırasıyla Şili ve Peru'ya geçecek.

    ABD: Suriyeli muhalifleri Türkiye eğitecek

    Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Beşar Esad yönetimi karşıtı ılımlı muhalif güçlere eğittim ve silah donanımı vermeyi kabul ettiğini söyledi.

    Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, önümüzdeki hafta Amerikalı askeri bir ekibin Ankara'ya gideceğini, Suriyeli muhaliflerin Türkiye'de eğitilmeleri ile ilgili olarak Türk askeri yetkililerle görüşeceğini bildirdi.

    Harf, Türkiye topraklarındaki bir askeri üste, ABD'li ve Türk askeri uzmanlar tarafından verilecek eğitime ilk aşamada 2 bin Suriyelinin katılacağını belirtti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow