hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz'de felaket: 700 göçmeni taşıyan gemi alabora oldu

    Akdenizde felaket: 700 göçmeni taşıyan gemi alabora oldu
    expand

    Akdeniz'in Libya kıyısına yakın bir bölgede 700 kadar Afrikalı göçmeni taşıyan geminin alabora olduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan Sahil Güvenlik birimlerinin açıklamasına göre gemide yaklaşık 700 kişi vardı. SkyNews 24 kanalı ise İtalyan ve İrlanda kurtarma gemilerinin olay yerine ulaşarak çalışmalara başladığını belirtti.  

    Akdeniz'de 2015 yılında şu ana kadar göç etmek isteyen 2000'den fazla Afrikalı Akdeniz'de hayatını kaybetti. Bu sayı geçtiğimiz sene 3279 olarak açıklanmıştı.

    400 KAÇAK KURTARILDI 25 CESEDE ULAŞILDI

    Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Itayi Viriri, Akdeniz'de içinde yaklaşık 600 kaçak göçmeni olduğu sanılan bir teknenin battığını söyledi.
    IOM Sözcüsü Itayi Viriri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İtalya Sahil Güvenlik ekipleri, Libya sahiline 25 kilometre uzaklıkta bir tekneden imdat
    çağrısı aldıklarını ve yardım gemileri gönderdiklerinin bilgisini verdi" dedi.

    Viriri, "Libya sahiline 25 kilometre uzaklıkta yaklaşık 600 kaçak göçmen taşıdığı tahmin edilen bir tekne battı. Şuana kadar göçmenlerin yaklaşık
    400'ü kurtarıldı ve 25 ceset bulundu" dedi. Kurtarma operasyonunun devam ettiğini belirten Viriri, kurtarılanların hangi ülke vatandaşı olduklarını bilmediklerini ancak Libya'dan ayrılan bir tekne olduğu için çoğunlukla Afrika kökenli olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. (AA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow