hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "AKP- MHP koalisyonu bile şu darbe halinden iyidir"

    AKP- MHP koalisyonu bile şu darbe halinden iyidir
    expand

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koalisyon görüşmelerine değinen Demirtaş, "Sayın Erdoğan ne diyorsa neyin kararını veriyorsa sayın Davutoğlu bunu uygulamakla görevli AKP yetkilisidir. Sayın Davutoğlu, erken seçimden çok bir koalisyon denemek istiyor. Fakat sayın Erdoğan buna izin vermiyor. Bütün koalisyon ihtimal ve seçeneklerini boşa çıkarmaya çalışıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Med Nuçe TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

    Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon hükümeti kurulmasına olumlu baktığını söyleyerek şöyle konuştu:  "Sayın Erdoğan ne diyorsa neyin kararını veriyorsa sayın Davutoğlu bunu uygulamakla görevli AKP yetkilisidir. Öyle hükümetin başkanı bu misyonları kendisine yüklemek kendisine de haksızlık olur. Bu görevleri yerine getirme iradesi, şansı yok.

    Demirtaş, Aydar ve Kartal ile görüştü; 'KCK önce Öcalan ile görüşelim' dedi

    Düşünün kendisi koalisyon kurmak istiyor, hissediliyor. Biz görüşmede şunu hissettik: Sayın Kılıçdaroğlu da açıkladı. Katılıyorum. Erken seçimden çok bir koalisyon  denemek istiyor. Fakat sayın Erdoğan buna izin vermiyor. Bütün koalisyon ihtimal ve seçeneklerini boşa çıkarmaya çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Başkanı'ndan HDP'ye "dokunulmazlık" yanıtı

    Bizimle yapılan görüşmede sayın Davutoğlu'na şunu ifade ettik: İlkelerimiz çerçevesinde Türkiye'de bir koalisyon kurulmasını destekliyoruz. Koalisyon kuramadığınızda, erken seçime gitmek istemediğinizde bizim kapımız size açık dedik. Buyurun gelin dedik. Siyasi kriz yaratmak istemiyoruz. AKP- MHP koalisyonu bile şu darbe halinden iyidir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow