hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman Dışişleri Bakanı Barzani ile görüştü

    Alman Dışişleri Bakanı Barzani ile görüştü
    expand

    Kuzey Irak'ta IŞİD teröründen kaçmaya çalışanların çaresizliği sürerken insani yardım başlatan Almanya'nın Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Erbil'e giderek, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağdat'ta, hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-İbadi, Irak Dışişleri Bakanlığına vekalet eden Hüseyin eş-Şehristani ile görüşen Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, askeri uçakla Kuzey Irak'a geçti. Kuzey Irak'taki son durum ve yapılabilecek yeni yardımlar konusunda görüşmelerde bulunmak isteyen Bakan Bakanı Frank Walter Steinmeier, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü, ardından ortak basın toplantısına katıldı.

    20 milyon euro bütçe
    Kurdistan TV'nin haberine göre, Steinmeier, bölgedeki bir sığınmacı kampını ziyaret ederek durum hakkında bilgi aldığını hatırlatırken Almanya hükümeti olarak Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesine 20 milyon euro ayırdıklarını, ilk etapta 4,5 milyon euro tutarında insani yardım gönderdiklerini söyledi. Bakan Frank Walter Steinmeier, Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin görüşme sırasında peşmergelerin IŞİD ile savaşacak yeterli silahı olmadığını söylediğini, bunun üzerine hangi silah ve askeri teçhizata ihtiyaç duyduğunu değerlendirdiklerini vurgularken Irak'ta siyasi sürecin sağlıklı yürütülmesi ve IŞİD terörünün bitirilmesi için Arap, Kürt, Arap, Sünni, Şii kesimlerin birlikte mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Bakanı Frank Walter Steinmeier, çaresizlik içerisindeki sığınmacılara yardımcı olmak için gereken desteği vereceklerini  ekledi.Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani ile büyük bellek vererek elde ettikleri kazanımlarını korumak için kanlarının son damlasına kadar mücadele edeceklerini vurgularken, “Birlik ve dayanışmamızı koruyarak ve dostlarımızın yardımlarıyla bize yönelerek yok etme planını da boşa çıkaracağız" dedi.

    Suriye sınırında F16 gerilimi

    Dünyanın Erdoğan'a bakışı

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow