hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya Patriotları çekiyor

    Almanya Patriotları çekiyor
    expand

    Almanya, Suriye’den olası bir füze saldırısına karşılık Ankara’nın NATO’dan talebi doğrultusunda 2013’te Türkiye’ye yerleştirdiği Patriotları geri çekiyor. Dün de Almanlara ait Kahramanmaraş'ta konuşlu hava savunma birliğindeki askeri malzemeler, Almanya'ya gönderilmek üzere 17 TIR'la İskenderun Limanı'na gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet Gazetesi'nde yeralan habere göre, Almanya, Kahramanmaraş’ta konuşlu Patriotları, “Suriye’den Türkiye’ye yönelik bir tehdit olma tehlikesinin bulunmadığı” gerekçesiyle geri çekme kararı aldı.

    Geri çekilmenin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Patriotlarla birlikte 250 Alman askeri de Türkiye’den ayrılacak.

    Geçen yıl da Hollanda aynı gerekçeyle Adana’da konuşlu Patirotları geri çekmiş, yerine İspanya’dan Patriotlar gelmişti. Almanya’dan sonra ABD ve İspanya’nın da yıl sonuna kadar Patriotlarını geri çekmesi bekleniyor.

    Alman Patriot Birliği'nden sevkiyat

    Kahramanmaraş'ta konuşlu Alman Patriot Hava Savunma Birliği'ndeki bazı askeri malzemeler, Almanya'ya ulaştırılmak üzere İskenderun Limanı'na götürüldü.

    Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine Kahramanmaraş'taki Gazi Kışlasına yerleştirilen patriot hava savunma sistemleri 2,5 yıldır aktif çalışıyor.

    Alman birliğindeki bazı askeri malzemeler, güvenlik önlemleri altında İskenderun Limanı'na sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Askeri malzemeleri taşıyan 17 TIR'ın, İskenderun'dan gemiyle Almanya'ya gönderileceği öğrenildi.

    Patriotlar ne zaman gelmişti?

    NATO misyonu çerçevesinde Ocak 2013'te Almanya, ABD ve Hollanda'ya ait Patriot füzeleri Türkiye'ye konuşlandırılmıştı. Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı Türkiye'nin talebiyle yerleştirilen Patriot füze savunma sistemleri şimdiye dek kullanılmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow