hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da liderlerden Erdoğan açıklaması

    Almanyada liderlerden Erdoğan açıklaması
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu cumartesi Almanya'nın Köln şehrinde Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek. Bu buluşma öncesinde Almanya'daki siyasetçilerin tedirginlikleri yaptıkları açıklamalara yansıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köln'de yapacağı konuşmada "duyarlı ve sorumlu" açıklamalar yapmasını beklediğini söyledi.

    Hükümet sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın gelmesinden memnuniyet duyduklarına, ancak bu ziyaretin çok ters ve zor bir zamanda gerçekleştiğine dikkat çekildi.

    Seibert, Başbakan Merkel'in, Erdoğan'ın Köln'de yapacağı konuşmada bireştirici ifadeler kullanmasını ve buradaki insanların birlikte yaşamasına fayda sağlayacak bir içerikte olmasını umduğunu söyledi.

    Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise "Bizim demokrasimizde Erdoğan'ın kendi vatandaşlarıyla bir araya gelmesinde bir sorun yok" dedi. Steinmeier, Erdoğan'ın Köln'de yapacağı konuşmada uluslararası teammüllere riayet edeceğinden emin olduğunu söyledi.

    Bir çok Alman siyasetçi geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın konuşmasını iptal etmesi yönünde talepte bulunmuşlardı. Buna neden olarak, Soma faciasının ardından yaşanan gelişmeler ve anti demokratik uygulamalar gösterilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow