hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'daki Türklerden PEGIDA tepkisi

    Almanyadaki Türklerden PEGIDA tepkisi
    expand

    Almanya'nın Dresden kentinde başlayan İslam karşıtı ve ırkçı söylemleriyle tepki çeken Pegida hareketine karşı Almanya'da yaşayan Türk işadamları ve vatandaşlar tepkilerini DHA mikrofonlarına anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'in dünyadaki Müslümanları temsil etmediğine dair görüş bildiren vatandaşlar, bu harekete karşı önlem alınmadığı noktasında hem fikir olduklarını belirtti. Vatandaşların ortak görüşü önlem alındığı taktirde Almanya'da bu hareketin yükselme şansının olmadığı.İşadamı Birol Seçkin, "PEGİDA hareketinin Almanya'ya yayılması imkansız. Şansları yok diyebilirim. Dünya biliyor ki, IŞİD'in Müslümanlıkla alakası yok. Bu topluluğa Alman devletinin çok dikkat etmesi gerekir. Camilerin yakılmasına dur denilmeli" diye konuştu.Ditib Nürnberg Dernek Başkanı Fikret Bilir, "Pegida, buradaki basının ve politikanın üretmiş olduğu bir ürün. İnsanlar yanlış yönlendiriliyor. Biz Müslümanlara düşen görev, çevremizdeki Alman arkadaş ve komşularımıza nazik davranıp, Müslümanlığın ne olduğunu anlatmaktır. Önlem alınmaz ise, bu hareket Almanya'yı hatta Avrupa'yı kapsar" dedi.

    İşadamı Ahmet Can ise görüşlerini şöyle ifade etti: "Pegida olayları üzücü bir durum. Müslümanlığı temsil etmeyen bir gruplara itibar edilmemesi gerekir. Şu anda endişe duymuyorum. Dresden bölgesinde az sayıda Müslüman yaşıyor. Onlara fazla iş düşüyor. Gidip Müslümanlığın ne olduğunu her zaman anlatmalılar."

    Halit Akçatepe son röportajında ne dedi?

    Nimet Abla'nın sırrı buymuş!

    Liseli gencin serbest kalması dünyada flaş haber oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow