hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ARD'nin iddiası: IŞİD'in Fatih'te bürosu var

    ARDnin iddiası: IŞİDin Fatihte bürosu var
    expand

    Alman Devlet Televizyonu 1.Kanalı ARD'den önemli iddia. Ralph Sina imzasıyla Avrupa'dan Suriye ve Irak'a giden IŞİD militanları konusunda haber yapan ARD, IŞİD'in İstanbul Fatih'te gayri resmi bürosu bulunduğunu öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği Komisyonu üyeleriyle görüşen ARD muhabirine göre, Avrupa'dan IŞİD saflarına katılan en az iki bin militan bulunuyor. Avrupa ülkelerinin adeta IŞİD'in askere alma merkezi haline geldiğine dikkati çekilen haberde, Avrupa'dan giden militanların önce İstanbul'a uğradıkları belirtiliyor.

    Büyükelçi kızını masa ayağıyla döverek hastanelik etti

    Avrupalı istihbarat birimlerine dayandırılarak verilen haberde, militanların önce IŞİD'in Fatih'te bulunduğu iddia edilen bürosuna uğrayarak 400 dolar harcırah aldıkları ve Suriye'ye geçiş konusunda destek gördükleri öne sürülüyor. Haberde militanların daha sonra Suriye'deki kamplarda ideolojik ve askeri eğitimden geçirilerek, IŞİD saflarında savaştıkları ve Avrupa'ya döndükleri belirtiliyor.

    Avrupa'da eylem için eğitiliyorlar

    IŞİD saflarında savaştıktan sonra tekrar Avrupa'ya dönen militanların Avrupa ülkelerinin güvenliğini tehlikeye attıklarına dikkati çeken AB Komisyonu yetkililerine göre, Avrupa'da normal işine gidip gelen ancak, yıllık izinlerini İstanbul ve Antalya üzerinden Suriye'ye giderek IŞİD kamplarında geçiren çok sayıda militan bulunuyor. Yetkililere göre şu anda pasif olan bu kişiler, IŞİD tarafından günü geldiğinde Avrupa'da eylem yapmak üzere eğitildi ve pusuda bekliyorlar.

    Haberde ayrıca  AB yetkililerine dayanılarak, IŞİD saflarında savaşan 140 Hollandalı ve 385 Belçikalı militan bulunduğu da  belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    18-24 Ağustos tarihlerinde Google'da en çok ne aradık

    Yeni çılgınlık bu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow