hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağdat'a danışmanlık yapan ABD'liler de çekildi

    Bağdata danışmanlık yapan ABDliler de çekildi
    expand

    ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak hükümetiyle sözleşmeli çalışan ABD vatandaşlarının yerlerinin güvenlik gerekçesiyle kendi şirketleri tarafından değiştirildiğini ama Irak'taki Amerikan Büyükelçiliği ve konsolosluklarının açık kalması ve normal statüde çalışmasına yönelik durumun değişmediğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan medyasında, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün bazı kentleri ele geçirmesinin ardından, Irak'taki bazı Amerikalıların tahliye edildiğine yönelik haberler yer alıyordu.

    IŞİD nasıl bu noktaya nasıl geldi?

    IŞİD, 4 bin 500 Irak askerini böyle yürüttü!

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ta ABD Dış Askeri Satış programını destekleme amaçlı olarak Irak hükümetiyle sözleşmeli çalışan ABD vatandaşlarının yerlerinin, bölgedeki güvenlik gerekçesiyle, kendi şirketleri tarafından geçici olarak değiştirildiğini kaydetti.

    10 soruda IŞİD

    Irak'taki büyükelçilik ve konsoloslukların statüsünün ise değişmediğini ifade eden Psaki, günlük basın toplantısında, Irak'taki büyükelçilik ve konsoloslukların açık olduğunu ve normal statüde çalışmaya devam ettiklerini kaydetmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow