hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağımsızlık gününde Ukrayna'nın doğusunda "utanç yürüyüşü"

    Bağımsızlık gününde Ukraynanın doğusunda utanç yürüyüşü
    expand

    Ukrayna, Sovyetler Birliği'nden ayrılarak bağımsızlığını ilan edişinin 23'üncü yıldönümünü kutluyor. Ancak ülkede iki farklı görüntü var. Ukrayna askerleri başkent Kiev'deki geçit töreninde gururla yürürken,ülkenin doğusundaki Donetsk kentinde ise süngü zoruyla gerçekleşen bir utanç yürüyüşünün aktörleri oldular.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna askerleri batıda da doğuda da yürüyorlar. Ama birinde özgürler diğerinde ise tutsak. Ukrayna'nın, Sovyetler Birliği'nden ayrılarak bağımsızlığını ilan edişinin 23'üncü yıldönümünde başkent Kiev'de askeri geçit töreni düzenlendi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko törende, 2015-2017 yılları arasında Rus yanlısı militanlara karşı savaşan ordunun yeniden teçhizatlanması için 3 milyar dolar harcanacağını duyurdu.

    Bir diğer tören de Odessa'daydı. 20 donanma gemisi yer aldı kutlamalarda.

    Doğuda da yürüyüşler vardı. Ancak manzara batıdan tamamen farklıydı. Donetsk kentinin merkezindeki yürüyüşe "Utanç Yürüyüşü" adı verildi. Rejimle çatışmalarda esir alınan 100 kadar Ukrayna askeri, otobüslerle kente getirildi. Kolları arkadan bağlı bir şekilde süngüler eşliğinde yürütüldü. Esir askerler çevrede bulunan kalabalığın tacizine uğradı. Yuhalandılar, atılan şişelere hedef oldular.

    Kendisini donetsk Halk Cumhuriyetinin Başbakanı olarak ilan eden isyancıların lideri Alexander Zakharchenko, Kiev yönetimine meydan okudu, "Kiev bağımsızlık günü kutlamalarında Donestk'te geçit töreni olacağını söylemişti. Evet yürüdüler Donestk'te. Ancak bu geçit töreni değildi. Poroşenko'nun planladığı gibi Kiev'in askerleri Donetsk sokaklarında yürüdü" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boko Haram hilafet ilan etti

    Ukrayna Savunma Bakanlığı askerlerinin zorla yürütülmesini kınadı. Bunu organize edenler insan olarak nitelendirilemez açıklaması yapıldı.

    Aylardır süren krize çözüm bulmak amacıyla salı günü kritik bir toplantı yapılıyor.

    Belarus'un başkenti Minsk'teki toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'yla bir araya gelecek.

    İntihara kalkışan gence biber gazıyla müdahale

    Tuncay Özkan ve Duygu Dikmenoğlu evlendi

    TÜİK'in evlilik araştırmasından çıkan çarpıcı sonuçlar...

    "Bir kova buz" siyonist oyunu dedi ve "bir kova kum" kampanyası başlattı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow