hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barzani: Bağımsız Kürt devleti çok yakında

    Barzani: Bağımsız Kürt devleti çok yakında
    expand

    Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani, Erbil- Bağdat ilişkilerinde yaşanan sorunlara ilişkin İngiliz SKY News televizyona konuştu, "bağımsız Kürt devletinin kuruluşunun yaklaştığından eminim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barzani, "Kürdistan ile merkezi yönetim arasındaki ilişki konfederalizme doğru gidiyor, bir sonraki adım bağımsız Kürt devleti. Bağımsız Kürt devletinin kuruluşunun yaklaştığından eminim" dedi.

    Barzani, "Baas rejiminin devrilmesinden bu yana geçen 11 yılda Bağdat baskı, abluka ve ambargoyla Kürdistan siyasetini zora sokmak istedi. Federal anayasanın ihlali anlamına gelen bu politikaları Irak'taki halkların bir arada yaşama isteğini de tehlikeye atıyor " diye konuştu.

    Kürt basınındaki haberlere göre, bölgesel yönetimin ekonomi bakanı yardımcısı Reşid Tahir, Bağdat ve Erbil arasındaki sorunların çözümü için uluslararası arabuluculuk girişimleri başlatıldığını açıkladı. Amerika, Türkiye ve İran'ın çaba gösterdiğini söyledi.

    Arabuluculuk girişimleri Bağdat ve Erbil arasında bütçe paylaşımı ve petrol ihracatına ilişkin görüş ayrılıklarının giderilmesine yönelik.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow