hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barzani PKK'lılarla ilk kez görüntü verdi

    Barzani PKKlılarla ilk kez görüntü verdi
    expand

    Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, aralarında PKK'lıların da bulunduğu Mahmur'daki Kürdistan Savunma Birlikleri'ni ziyaret ederek, ilk kez PKK'lılarla görüntü verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, uzun araç konvoyu eşliğinde bugün IŞİD'den kurtarılan Mahmur kasabasını ziyaret etti. Kasabada incelemeler yapan Barzani, Peşmerge komutanlarından bilgi aldı. Barzani Mahmur'u savunan Peşmergelerle bir süre sohbet ederek, teşekkür konuşması yaptı.

    İtalya başbakanından Türkiye şakası

    Örgüte teşekkür etti

    Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, Barzani, daha sonra Türkiye 'den göç edenlerin yerleştiği ancak IŞİD saldırısı nedeniyle boşalan Mahmur Kampı'nı da ziyaret etti. İki gün IŞİD'in denetiminde kalan Mahmur Kampı dün PKK 'lılar tarafından ele geçirilmişti. Kampta PKK yetkilileriyle bir evde görüşme yapan Barzani, Mahmur savunmasında Peşmergelerle birlikte IŞİD'e karşı savaşmaları nedeniyle örgüte teşekkürlerini sundu.

    Barzani, Mahmur'daki PKK'nın Cihan kod adlı askeri yetkilisiyle de bir süre sohbet etti ve Mahmur ve çevresinde IŞİD güçleriyle Kürdistan'ın savunma birlikleri arasında devam eden çatışmalara ilişkin bilgi aldı. Barzani bu ziyarette ilk kez PKK'lılarla görüntü verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow