hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Davutoğlu, İngiltere Başbakanı Cameron'la telefonda görüştü

    Başbakan Davutoğlu, İngiltere Başbakanı Cameronla telefonda görüştü
    expand

    İngiltere Başbakanı David Cameron, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu arayarak terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlar ve güvenlik görevlileri için taziyelerini iletti. Davutoğlu görüşmede mevkidaşına Suriye'de geçiş hükümeti kurulmasının önemini anlattı ve Türkiye'nin müttefikleri ve tüm ortaklarla ve bölge ülkeleriyle işbirliğini sürdüreceğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron ile telefonla görüştü. Cameron, terör saldırılarında hayatını kaybedenler ve şehit edilen güvenlik görevlileri için taziye dileklerini iletti.

    Görüşmeye ilişkin Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Başbakan Davutoğlu'nun mevkidaşına, Suriye'deki çatışma ortamının Türkiye'nin ulusal güvenliğine oluşturduğu tehditler ve bu çerçevede IŞİD'in faaliyetlerini anlattığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Davutoğlu'nun Cameron'a PKK ve DHKP-C'ye yönelik operasyonlar konusunda da bilgi verdiği belirtilerek, "Terörle mücadelede işbirliğinin ve Suriye kaynaklı tehditler karşısında müttefiklerimizin ülkemizle dayanışmasının önemine değinmiştir" denildi.

    Güvenlik zirvesi sona erdi

    Davutoğlu, Cameron ile görüşmesinde, Suriye'de bir geçiş hükümeti kurulmasına değindi. Başbakanlık açıklamasında Davutoğlu'nun, "Suriye'de çatışma ortamı sona erdirilmeden ve meşruiyeti Suriye halkı tarafından sorgulanmayacak bir geçiş hükümeti tesis edilmeden, IŞİD gibi örgütler ile aşırıcı gruplarla mücadelenin zorluklarına" işaret ettiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye IŞİD operasyonunu BM'ye bildirdi

    Davutoğlu, Cameron'a, bölgenin güvenlik ve istikrarının yeniden tesisi için Türkiye'nin müttefikleri ve tüm ortaklarla ve bölge ülkeleriyle işbirliğini sürdüreceğini de ifade etti.

    Şehit Yalçın operasyonunun ilk görüntüleri yayınlandı

    Yazılı açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi:

    "İki Başbakan, İngiltere'nin eğit-donat programına dahil olma isteği çerçevesinde, buna ilişkin sürecin tamamlanma aşamasında olmasından duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. Birleşik Krallık Başbakanı Cameron, ülkemizin terörle mücadele bağlamında yürütmekte olduğu faaliyetler ve operasyonlara ülkesinin tam desteğini ifade etmiş, Suriye'deki çatışma ortamının sona erdirilmesi ve IŞİD'le mücadele konusunda ülkemizle işbirliğini bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürdüreceklerini aktarmış, bu süreçte ülkemizin maruz kaldığı güvenlik tehditleri karşısında ülkemizle müttefiklik dayanışması içinde olduklarını yinelemiştir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow