hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan, Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüştü

    Başbakan Erdoğan, Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüştü
    expand

    Başbakan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile birer telefon görüşmesi yaparak Gazze'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan Erdoğan, ateşkese geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin büyük kaygı ve infial uyandıran saldırıları kınadığına dikkati çeken Erdoğan'ın, İsrail'in saldırılarını derhal durdurması ve ateşkese geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

    Başbakan Erdoğan bu süreçte Filistin'deki Ulusal Birlik Hükümetinin dayanışma içinde olmasının büyük önem taşıdığına da dikkat çekti.

    Abbas ve Meşal'in ise bir an önce ateşkese geri dönülmesi için uluslararası camianın da üzerine düşeni yapması gerektiğini belirttikleri öğrenildi.

    Öte yandan, Erdoğan, İsrail'in saldırıları sonucu 81 kişinin yaşamını yitirdiği Gazze'ye acil yardım yapılması talimatı üzerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Filistin ofisi Gazze'ye acil gıda ve ilaç yardımı yapmak için harekete geçti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow