hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakanın Tahran'da kaldığı oteldeki sürpriz isimler

    Başbakanın Tahranda kaldığı oteldeki sürpriz isimler
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tahran temaslarını sürdürürken Türk gazeteciler büyük bir sürprizle karşılaştı. Gün boyu takip ettikleri haberlerin görüntülerini geçmek için Başbakan ve heyetinin konakladığı Espinas Otel'e gelen haberciler, karşılarında BM Eski Genel Sekreteri Kofi Annan ile Arap Ligi eski Genel Sekreteri Amr Musa'yı buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkili biranda karşılarına çıkan kameraları görünce şaşırdı. Görevliler tarafından apar topar asansöre bindirilen Annan ve Musa'nın öğle yemeği için otele geldikleri öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın bu iki isimle görüşüp görüşmeceği henüz net değil. Başbaka Erdoğan'ın İran Dini Lideri Hamaney'le basına kapalı görüştükten sonra otele uğramayıp doğruca Havalimanına geçeceği öğrenildi.

    Davos hatırası

    Amr Musa, 2009'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki ünlü çıkışınının ardından tokalaşıp kendisini tebrik etmiş fakat salon görevlisinin "otur" işaretiyle salonu terk etmemişti.

    Nükleer müzakereler

    Bu arada Annan ve Musa'nın bir süredir Tahran'da oldukları ve Nükleer Müzakereler konusunda İranlı yetkililerle görüşmeler yürüttükleri öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow