hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başrahip tapınağı satışa çıkardı

    Başrahip tapınağı satışa çıkardı
    expand

    Tayland’ın Chon Buri kentinde bir budist başrahip yakındaki sanayi bölgesinden dolayı tapınağının önüne büyük bir "Satılık" levhası astı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Wat Mab Sam Kliew adlı tapınağın girişinde asılı olan "Satılık" levhası halkın dikkatini çekiyor. Başrahip Phra Khru Vibul Suphakorn "Amata Nakorn Sanayi Sitesi civarda çevresel sıkıntılar çıkartıyor ve 10 yıldan çok zamandır bu sıkıntıyı yaşamakdayız . Bu sanayi sitesinin yarattığı kirlilikten binaen tapınağımda hiç keşiş kalmadı" diye belirtti.

    1985 senesinde inşaa edilmiş olan tapınak 7 dönüm araziyi kapsamaktaydı ancak zamanla etrafı doldu ve sadece tapınak kaldı. Oluşan kirlilikten ve araba seslerinden binaen kısımda keşişler hayatını sürdürememiş ve meditasyon yapmaları neredeyse imkansız hale gelmişti. Tapınakta kalan son 4 keşişin 3'ü Ekim ayı sonunda tapınağı terketti. Olanlara canı çok fazla sıkılan başrahip de çareyi tapınağı satmakta buldu.

    Rahip tapınağı 2 milyon baht (yaklaşık olarak 62,500 dolar) karşılığında satıp daha iyi bir lokasyonda yeni bir tapınak inşaa etmek istiyor.

    Türkiye-Brezilya capsleri

    Çin hakkında bilmediğiniz 21 şey

    Gülmekten okuyamayacağınız ilanlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow